Події

У Житомирі хлопець викрав 15 авто, 8 з яких – перебуваючи під домашнім арештом

22 July 2015, 18:00

Упродовж кількох місяців у Житомирі хлопець викрав 15 автомобілів, більшу половину з яких перебуваючи під домашнім арештом.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«21 липня оперативники Житомирського МВ УМВС під час спроби викрасти в Житомирі ВАЗівку затримали 19-річного парубка. Загалом це уже 15 незаконне заволодіння транспортним засобом, в якому підозрюється хлопець. Парубок проживає в Житомирі, ніде не працює і спеціалізується, якщо можна так сказати, саме на автомобілях «ВАЗ»», - розповів т.в.о. начальника Житомирського міськвідділу міліції Микола Бовсуновський.

Як правило, він за допомогою ножиць зламує замки дверей транспортного засобу та з’єднавши дроти запалювання приводить у дію двигун авто.

За словами самого хлопця, одну з машин він продав, іншу – віддав за борги, ще щось розібрав – і «от знову опинився у міліції».

Вперше обвинуваченого затримали 8 травня 2015 року й у ході досудового розслідування було встановлено 7 фактів незаконного заволодіння ним транспортними засобами (ч.2 ст.289 ККУ) упродовж квітня-травня в обласному центрі.

Тоді слідчими було ініційовано обрання міри запобіжного заходу – взяття під варту, судом визначено – домашній арешт. Наприкінці червня кримінальне провадження з обвинувальним актом передано для судового розгляду.

Однак за період з червня по липень, як нині встановлено, хлопець вчинив ще 8 угонів автомобілів жителів Житомира, допоки його кримінальну діяльність знову не припинили працівники міліції.

«Хлопець саме намагався завести чужий автомобіль своїм звичним способом, коли його затримали оперативники. Нині йому знову оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України», – сказав Микола Бовсуновський.

Хлопець затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу.

Слідчими ініціюється обрання міри запобіжного заходу – взяття під варту. Парубкові за накоєне може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Фото и видео пресс-службы УМВД в Житомирской области

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі