Політика

У Житомирі ошукані інвестори будівельної афери «Олвіта-Буд» за підтримки партії «Воля» здобули перемогу в суді

24 July 2015, 11:27

Не секрет, що у нашій державі права інвесторів залишаються майже незахищеними, і існує безліч випадків, коли шахрайськими діями вкладників залишають без коштів і без майна.

Нашумівша будівельна афера в Києві «Еліта-Центр» далеко не єдина. В Житомирі сталася не менша за масштабами, та ще більша за нахабством будівельна афера. І має вона назву «Олвіта-Буд».

Нагадаємо, понад 70 сімей вклали свої чесно зароблені кошти в будівництво багатоповерхового будинку в районі Крошні, що повинне було здійснити ТОВ «Олвіта-Буд». Однак, мало того, що забудовник присвоївши кошти інвесторів таке будівництво не здійснив порушивши усі можливі терміни для будівництва, так й виявилось, що він ще й привласнив собі об’єкт незавершеного будівництва будинку, зареєструвавши на себе відповідне право власності через реєстратора БТІ.

Хоча по закону ТОВ «Олвіта-Буд» на підставі договору із управителем фонду фінансування будівництва ПАТ «Західінкомбанк» було зобов’язане за кошти інвесторів та за грошову винагороду лише збудувати будинок і передати квартири інвесторам.  

Та обмануті інвестори не опустили руки і звернувшись до відомого адвоката і людини Волі Романа Гуртовенко, за дієвої підтримки партії «ВОЛЯ», здобули важливу перемогу у суді.

Житомирський окружний адміністративний суд рішенням від 23 липня 2015р. визнав неправомірною реєстрацію права власності на об’єкт незавершеного будівництва будинку за ТОВ «Олвіта-Буд» та скасував дану реєстрацію права власності, тим самим фактично повернувши інвесторам можливість управляти своєю власністю. В нашій недосконалій системі правосуддя, таке судове рішення є сигналом, що не все безнадійно у сфері захисту прав власників і інвесторів.

Ситуацію прокоментував людина Волі адвокат РоманГуртовенко.

«Звичайно ми задоволені результатом. Суд сьогодні виніс повністю справедливе та обґрунтоване рішення відновивши порушені права інвесторів будівництва. І хоча це лише рішення суду першої інстанції, і основна боротьба ще попереду, дане судове рішення яскраво свідчить про те, що не існує безвихідних ситуацій, і не потрібно боятись грошовитих шахраїв, що поріднились корупційними вузами з чиновницькою владою, а потрібно йти і  боротись за свої права, і вперто домагатись свого у законний спосіб. Лише так вдасться відновити справедливість».

Координатор житомирської міської організації партії #Воля ВолодимирКропивницький відзначив, що партія Воля продовжить надавати підтримку інвесторам, які постраждали від цього скандального будівництва та буде боротись за їх права до досягнення справедливого результату. Володимир Кропивницький закликав також усіх, чиї права були порушені, не впадати у відчай та звертатись до партії #Воля за допомогою.

Прес-центр ГО «Рідний Житомир»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі