Суспільство

Житомирський підприємець, у якого екологи під час рейду вилучили риболовні сітки, запевняє, що має усі дозволи на промисловий вилов

28 July 2015, 14:42

ФОП Пшеничний П.С., який проводить промисловий вилов риби на двох водосховищах на річці Ірша у Володарсько-Волинському районі, запевняє, що має усі дозволи для ведення промислового вилову риби.

Про це Петро Пшеничний розповів Житомир.info після публікації інформації прес-служби Державної екологічної інспекції в Житомирській області про проведений рейд та вилучення рибальських сіток на Іршанських водосховищах.

Підприємець запевнив, що для здійснення ним промислового вилову риби на водосховищі комплексного призначення, яким є Іршанське водосховище, йому не потрібно укладати договори оренди на водний об’єкт чи землю під водою, для цього достатньо лише дозволу на спецвикористання біоресурсів та погодженого в управлінні рибоохорони режиму рибогосподарської експлуатації водосховища. Саме ці документи й були отримані підприємцем протягом 2011-2014 років.

Тож звинувачення екологічної інспекції щодо незаконного здійснення промислового вилову риби на водосховищах підприємець вважає безпідставними. На підтвердження цього він надав Житомир.info копію постанови Житомирського окружного адміністративного суду від 17 червня 2015 року, якою суд відмовив у задоволенні позову прокуратури щодо визнання незаконними та скасування погоджених рибоохороною режимів та виданого дозволу ФОП Пшеничний П.С. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі