Україна

У Луцьку оголошено розшук корупціонерів

29 February 2008, 15:02

Рейтинг корумпованості державних установ лучани складуть під час опитування громадської думки, яке політична партія “Велика Україна” проводить у Луцьку з 20 лютого. Впродовж п’яти днів у п’яти пунктах опитування працюватимуть 15 інтерв’юерів, які опитають 1700 осіб (це становить 1% від кількості виборців міста). Така кількість опитаних забезпечить достовірність отриманих даних. Акцію опитування супроводжує оригінальний плакат, який закликає до встановлення особи невідомого корупціонера.

 Лучанам під час опитування пропонують оцінити ступінь корумпованості державних установ та ефективність антикорупційної діяльності влади за п’ятибальною шкалою.

“Яку державну установу лучани визнають найкорумпованішою і чому?” – таке питання прес-служба ВКО “Велика Україна” задала кільком лучанам, які брали участь у опитуванні.

 Ірина Василівна, пенсіонер:

“З запропонованого переліку важко обрати найкорумпованішу установу. Зі слів знайомих я знаю про конкретні випадки хабарництва у всіх державних установах. Однією із причин такого сильного вкорінення корупції є те, що люди хочуть швидше вирішити свої питання. А хочеш швидше – плати. Як кажуть – “дякую в карман не покладеш”.”

Юрій, підприємець:

“Перше місце, без сумніву, посяде митниця. Працівники митних органів вже звикли брати хабарі, це вже як своєрідна премія до офіційної зарплати. Тай у всіх інших державних установах не бере той, кому не дають.”

Ольга, домогосподарка:

“Нажаль, рівень корупції у всіх державних установах є дуже високим. Але найбільше обурюють випадки хабарництва в медичних закладах. Вже немає сил терпіти нескінчені побори лікарів, офіційні благодійні внески, які потрібно сплачувати в кожному кабінеті лікаря. Низька зарплата не дає право наживатися на здоров’ї людей.”

Олег, студент:

“На мою думку, на даний час влада не бореться з корупцією, навіть формально. Тому всі державні установи потопають в корупції і важко виділити якусь одну установу.”

Олександр, водій:

“З свого досвіду можу сказати, що найкорумпованіша установа – ДАІ, особливо серед сержантського складу. Дуже часто вони пропонують водіям не доводити справу до суду і вирішити все на місці.”

Ігор, підприємець:

 

“Я думаю, що найкорумпованішою установою буде суд. Оскільки, так виходить, що в наш час багато спірних питань можна вирішити, заплативши хабар. Хто більше дасть, той і правий.”

Таке опитування партія “Велика Україна” вже провела у Львові, Запоріжжі, Луганську та Хмельницьку. Оцінки рівня хабарництва у державних установах у Львові, Запоріжжі, Луганську та Хмельницьку різняться, але у всіх містах перше місце посіла Державна автоінспекція.

Львів

1. Державна автоіспекція – 4,19

2. Митні органи – 4,19

3. Міліція (без ДАІ) – 3,96

Запоріжжя

1. Державна автоіспекція – 4,1

2. Державні вищі навчальні заклади – 3,9

3. Суди – 3,8

Луганськ

1. Державна автоіспекція – 3,84

2. Міліція (без ДАІ) – 3,78

3. Державні вищі навчальні заклади – 3,49

Хмельницький

1. Державна автоіспекція – 4,14

2. Міліція (без ДАІ) – 4,02

3. Митні органи – 3,95

http://h.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі