Події

З „Візитом” по житомирським ґуральням!

1 March 2008, 14:16

Упродовж минулого тижня паралельно з оперативно-профілактичним відпрацюванням Богунського району дільничними інспекторами міліції проводилася операція „Візит”, спрямована на налагодження взаємодії  міліції з населенням і виявлення місць антисоціального спрямування (наркопритонів, місць розпусти та збору нелегальних мігрантів). Міліціонери разом з членами громадського формування „Асоціація „Дружинник” за тиждень відвідали більше сотні помешкань громадян, спілкувалися з ними з приводу криміногенної ситуації у районі, роз’яснювали їм, як не стати жертвами злочинних посягань, а також вручали їм відповідні листівки та  власні візитки.

Саме під час цієї операції до дільничних інспекторів міліції надійшла доволі цікава інформація. Жінки одного з будинків неначе змовилися і в один голос стверджували, що сусідка споює їх чоловіків. Під час перевірки цієї інформації виявилося, що 57-річна житомирянка, облаштувавши у власній домівці міні-цех з виготовлення „вогняної води”, вирішила підзаробити на сусідських чоловіках. Та й вони не опиралися цьому, адже засіб для досягнення стану алкогольного задоволення був зовсім поруч. Тому в атаку пішли дружини.

 І ось 12 лютого, коли жінка якраз чекала на чергового покупця самогону, у двері постукали працівники міліції. Перед очима дільничних інспекторів постала справжнісінька ґуральня: у ванній кімнаті господині стояв бак, вщерть заповнений самогонною закваскою, в кухні возвеличувався самогонний апарат, а у шафі зберігалися 17,5 літрів оковитої власного виробництва. Господині нічого не залишалося, як спостерігати за вилученням плодів її діяльності. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо горе-шинкарки.

В цілому ж, за минулий тиждень працівниками відділу дільничних інспекторів міліції Богунського РВ УМВС було вилучено 62 л самогону, 420 л самогонної закваски та 5 самогонних апаратів.

Звертаємо вашу увагу на те, що ст. 203 Кримінального кодексу України „Зайняття забороненими видами господарської діяльності” передбачає покарання у вигляді штрафу до 1,5тисячі гривень, а інколи й обмеженням волі на строк до 5 років. Сподіваємось, це примусить інших замислитися над своїми діями.

Марина Вітвицька, Богунський РВ УМВС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі