Події

Молода житомирянка продавала у Польщі «живий товар»

3 March 2008, 08:43

Як повідомляє прес-служба УМВД України у Житомирській області, нещодавно до Богунського райвідділу (Житомир) звернулись четверо жительок обласного центру із заявами про те, що в травні 2007 року невстановлена особа шахрайським шляхом перевезла їх до Польщі з метою подальшої трудової експлуатації.

Вжитими заходами працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС встановлено, що злочин скоїла 27-річна житомирянка.

Правоохоронці радять, перед тим, як довірити своє майбутнє обіцянкам, отримайте необхідну інформацію:зверніться до посольства країни, до якої ви збираєтесь їхати, і перевірте, яку візу ви можете витребувати для проживання, роботи чи навчання;.

Обов’язково тримайте при собі усі необхідні для подорожі документи. Не довіряйте нікому повністю усі дії з організації поїздки, усе виконуйте особисто.

Під час пошуку роботи або можливості навчання за кордоном користуйтеся послугами тільки офіційного агентства; зробіть ксерокопію свого паспорта й усіх інших документів та віддайте їх на збереження людині, якій дійсно довіряєте. Обов’язково повідомте рідним про те, де збираєтесь зупинитися.

Не віддавайте свій паспорт нікому, окрім офіційних представників митниці або поліції;

не підписуйте ніякого договору про роботу доти, доки такий договір не буде перевірений спеціалістом; не погоджуйтесь на усний договір про роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі