Влада

У члена Житомирського виконкому Федірка суд може забрати орендовану державну землю

27 August 2015, 18:06

26 серпня в Бердичеві у міськрайонному суді слухалась справа щодо повернення у власність держави земельної ділянки площею 68 га членом Житомирського виконкому та Громадської ради при ОДА Андрієм Федірком.

Про це повідомляє головне управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Андрій Федірко взяв у оренду землю 25 лютого 2014 року на території Великоп’ятигірської сільської ради Бердичівського району. Хоча представники пана Федірка і сам відповідач на засідання суду не з’явилися, суддя все таки заслухав справу за позовом Бердичівської міжрайонної прокуратури про скасування наказу Головного управління Держземагенства Житомирської області, визнання недійсним договору оренди та зобов’язання повернути земельну ділянку», – йдеться у повідомленні.

Новопризначений начальник управління Держгеокадастру Максим Глушаниця 27 серпня прокоментував цю ситуацію.

«Дуже цікавий, звичайно, факт те, що укладений договір був 25 лютого 2014 року, наказ про затвердження землевпорядної документації, здається, десь в перших числах лютого 2014 року. Тобто тей пан, який кричить чи ви були на майдані, чи не були, і всіх майданом лякає, видно чим займався: затверджував земельну документацію, брав в оренду землю і так далі. Я не знаю чому він вчора на суд не прийшов, але будемо надіятись, що суддя прийме рішення згідно з чинним законодавством», - сказав Глушаниця.

Наступний розгляд справи перенесено суддею на 9 жовтня 2015 року.

Нагадаємо, Андрій Федірко на мітингу біля ОДА 18 серпня активно виступав проти призначення Максима Глушаниці начальником обласного управління Держгеокадастру.

Фото з сайту головного управління Держгеокадастру у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі