Суспільство

У Житомирській області батько загиблого десантника 95-ї бригади отримав орден сина попуткою

28 August 2015, 12:40

Загиблого бійця АТО, кіборга Олександра Атаманчука ще 23 травня президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня, проте батько дізнався про нагороду сина лише минулого тижня.

Про це повідомляє сайт «Твій Романів».

«Минулого тижня мені подзвонили з нашого воєнкомату і сказали, що мій син нагороджений і поцікавились чи не вручили мені ще орден. Так як до цього навіть не знав, що мого сина удостоїли ордена, у військоматі пообіцяли допомогти знайти відзнаку. Я ж звернувся в Слов`янськ до хлопців, які служили з Сашком. Однополчани сина й знайшли, де саме в 95-й бригаді є цей орден. Про доставку ордена теж подбав я сам. Мій колега-офіцер їхав по справам у  ту військову частину, я домовився, щоб йому цей орден і віддали. Тож орден мені ніхто офіційно не вручав, по суті я сам собі його вручив», – розповів Олександр Атаманчук, батько загиблого бійця.

Журналісти зазначають, що батько здивований і обурений ставленням влади до пам’яті про загиблого героя. Адже мало того, що орден йому офіційно не вручили, йому навіть ніхто не зателефонував ні з представників районної адміністрації, ні районної ради, ні Миропільської селищної ради, ні з області.

Як повідомляв Житомир.info, 24-річний десантник з Романівського району Олександр Атаманчук загинув в січні цього року. Військову службу проходив у 13-у батальйоні 95-ї окремої аеромобільної бригаді. З перших днів був в АТО, восени минулого року отримав поранення, але після лікування повернувся на службу. 23 січня у Житомирі кількасот людей прийшли провести в останню путь загиблих 20 січня біля Донецького аеропорту бійців 95-ї бригади – капітана Володимира Марковського та старшого солдата Олександра Атаманчука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі