Місто

У Житомирі знову відчувається запах гару, рятувальники кажуть – дим з полігону

31 August 2015, 12:00

У Житомирі зранку, 31 серпня, місто знову знаходиться в диму, запах гару чутно як в районі Богунії, так і біля Станишівки.

В управлінні Держсанепідслужби Житомирської області Житомир.info повідомили про те, що сьогодні зранку були взяті проби повітря в Житомирі, Коростені та Овручі.

«Сьогодні були відібрані проби повітря у містах Житомир, Коростень, Овруч. Результати мають бути завтра», – сказали у СЕС.

У прес-службі ДСНС у Житомирській області повідомили, що станом на 9.30 ранку в Житомирі та Житомирському районі пожеж не зафіксовано.

«Дим іде з військового полігону. Там проходять планові навчання. У них є свої пожежні, і наскільки нам відомо – ситуація контрольована», – наголосили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня на півночі Житомирської області почали горіти торфяники, запах гару відчувався і у Житомирі.

У зв’язку з пожежами лісових масивів, торфовищ та сухої трави фахівці Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 26 та 27 серпня здійснили відбір проб атмосферного повітря у місті Коростень. Результати проведених лабораторних досліджень свідчили, що концентрації азоту діоксиду та ангідриду сірчистого перевищували гігієнічні нормативи.

Вихідними голова Житомирської обласної державної адміністрації особисто виїхав в зону лісової пожежі, що в Коростенському районі. Він провів робочу нараду та повідомив, що ситуація контрольована.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі