Влада

У Житомирській області 8 сіл вже визначилися з новими «не тоталітарними» назвами

1 September 2015, 15:18

 Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування погодила питання «Про перейменування населених пунктів Житомирської області».

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Засідання постійної комісії відбулося 31 серпня. Обговоривши питання «Про перейменування населених пунктів», члени постійної комісії рекомендували внести проект рішення на розгляд сесії обласної ради. В оприлюдненому на сайті обласної ради проекті рішення йдеться про необхідність приведення назв населених пунктів у відповідність до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Загалом в області пропонується перейменування 23-х населених пунктів. На сьогодні в громадах та районах області процедуру перейменування пройшли 8 із них», - інформує обласна рада.

У разі ухвалення рішення «Про перейменування населених пунктів» обласна рада тим самим схвалить подання до Верховної Ради України з обґрунтуванням перейменування та доручить Головному управлінню статистики у Житомирській області та головному управлінню Держгеокадастру у Житомирській області після опублікування повідомлення з даного питання у «Відомостях Верховної Ради України» внести зміни в облікові дані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі