Влада

Житомирський виконком заборонив продавати алкоголь військовим

2 September 2015, 15:32

До Житомирського міськвиконкому звернувся військовий прокурор з проханням призупинити та підтримати проект рішення «Про призупинення реалізації алкогольних напоїв військовослужбовцям на період проведення АТО та мобілізації», у зв’язку з тим, що військові несуть неякісно службу.

2 вересня під час засідання міськвиконкому перед присутніми виступив прокурор військової прокуратури Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк.

«Наразі у Житомирі зосереджена велика кількість мобілізованих осіб і, коли вони почали у великій кількості вживати алкоголь – ніяких «ричагів» впливу на їх немає. У зв’язку з цим, головною військовою прокуратурою, генеральною прокуратурою було ініційовано до Верховної ради внесення змін до кодексу, до адмінправопорушень, і встановити відповідальність військовослужбовців за вжиття алкогольних напоїв. Після того ці зміни вступили в силу з березня місяця і почали активно застосовуватися ці норми закону. Що стосується статистики: то у Житомирі складено близько 50 протоколів на військових», – повідомив Олексій Рихлюк.

Під час дискусії члени Житомирського міськвиконкому вирішили внести правки в проект рішення та заборони реалізацію алкогольних напоїв військовослужбовцям на період проведення АТО та мобілізації. Зазначимо, у проекті рішення з самого початку йшлося лише «Про призупинення реалізації алкогольних напоїв військовослужбовцям на період проведення АТО та мобілізації». За зміни до проекту та в цілому проголосували 26 членів виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі