Місто

Більше тисячі вірян пройшли вулицями Житомира хресною ходою та помолилися за мир

5 September 2015, 13:58

 Більше тисячі житомирян пройшли хресною ходою в день шанування ікони Божої Матері «Подільська». Святкування цієї події 5 вересня розпочалось з богослужіння у Свято-Успенському архієрейському соборі.

«Ми прийшли сюди, тому що це свято Подільської ікони Божої Матері. Це чудотворна ікона Божої Матері, яка знаходиться в нашому місті, яка допомагає нашому місту, яка оберігає наше місто від дуже багатьох бід. Тим більше в такий час, коли в країні твориться таке. Священики в наш неспокійний час несуть нам мир. Вони просять Господа, просять Пресвяту Богородицю, щоб на нашій землі був мир, закінчилася війна. Щоб не було у нас в країні злиднів, щоб нічого не відбувалося з того що зараз, на жаль, відбувається», - каже житомирянин Микола Громов.

«В цей час ми просимо в Матері Божої здоров'я, миру нашій Україні, нашим сім'ям. В цілому світі щоб був мир та спокій, і злагода. І Подільська Божа Матір у всьому допомагає нам. Ми часто ходимо до цього храму і, коли просимо допомоги, Божа Матір завжди нам допомагає», - розповідає житомирянка Марія.

«Зараз що найголовніше, що найбільше болить у нас на душі – це війна. Ми хочемо щоб вона якнайскоріше закінчилася. Війна ця дуже кровопролитна, вона принесла багато горя людям нашим, нашій землі. Дуже багато горя і ми хочемо щоб вона якомога швидше закінчилася і нам тоді на душі буде легше і дихати буде легше», - каже житомирянка Ірина.

Після літургії віряни пройшли хресною ходою вулицею Якіра, через вулицю Перемоги та майдан Соборний до Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору, де і завершили хресну ходу молитвою за мир в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі