Місто

Вчетверте в Житомирі відбудеться мистецький проект «День міста. Культурна версія»

7 September 2015, 18:30

У Житомирі мистецький проект «День міста. Культурна версія» започатковали у 2011 році.

Тоді, з нагоди 1127- річчя заснування Житомира на майдані Корольова під відкритим небом відбулася вистава «Король Олень» у постановці обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Режисером заходу був Петро Авраменко  Вистава проходила  у супроводі симфонічного оркестру театру. Також на святкуванні виступила відома в Україні та за її межами академічна хорова капела «Орея». Вечір завершився феєричним видовищем від «Gefest-show».

 У 2012 році з Днем народження Житомир привітав Львівський академічний театр «Воскресіння», який представив дві вистави: для дітей — «Сон принцеси», для дорослих – «Глорія». Також виступив Львівський камерний оркестр «Віртуози Львова» та артисти Житомирського муздрамтеатру. Завершився вечір вогняним акробатичним видовищем на ходулях «Gefest-show» та салютом.

 У 2013  році «Культурна версія» набула нового звучання. Житомирська сцена зустрічала Володимира Солянника, Назгуль Шукаєву, дитячий хор «Глорія» та «Київ Арт ансамбль». Зірками вечора стали співачка Illaria та народний артист України Володимир Гришко. Вже традиційно мистецький проект завершився фаєр-шоу від київського театру вогню.

У 2014 році через військові події на сході України у Житомирі скасували гучне святкування Дня міста. Не було також і «Культурної версії».

Цього ж року проект «День міста. Культурна версія» відбудеться 10 вересня о 18:30 на майдані Корольова. У програмі заходу: вистава «Сни за Кобзарем» у виконанні акторів Львівського академічного духовного театру «Воскресіння», театральний пролог від акторів Житомирського драмтеатру, світові музичні кіношедеври від одного з кращих європейських оркестрів – Lords Of The Sounds, спеціальний гість — Джамала та  вогняне шоу від театру вогню «Махатма».

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі