Місто

Влада Житомира проти гучного святкування Дня міста під час проведення АТО на сході України

7 August 2014, 10:35

Через проведення АТО на сході України у Житомирі скасовують гучне святкування Дня міста, хоча цього року в обласного центру «кругла дата» - 1130-річчя від дня заснування.

Про це Житомир.info розповіла в.о. міського голови, секретар міської ради Любов Цимбалюк.

«За моєї ініціативи ми вже два тижні не проводимо наради з приводу проведення Дня міста і ведемо розмови про те, що в тому масштабі, який планувалося, це не своєчасно. В бюджеті було закладено 730 тисяч на святкування, мали ще залучити меценатів і благодійників, щоб відзначити 1130 років. Кошти будуть направлені на інше, вони можуть бути потрібні на реабілітацію тих, хто повернеться, навіть не на лікування чи протезування, а на реабілітацію, відновлення здоров’я людей, які в АТО», - сказала Любов Цимбалюк.

Секретар міськради зазначила, що у бюджеті було закладено 2,4 млн.грн. на матеріальну допомогу, 700 тисяч з них вже виділені сім’ям загиблих під час АТО (по 100 тис.грн.), крім того, були призначенні щомісячні адресні допомоги неповнолітнім дітям загиблих – у розмірі 50% від прожиткового мінімуму.

Взагалі скасовувати День міста влада не збирається – урочисте зібрання відбудеться.

«Буде не святкування, а відзначення, будуть і номінації «Гордість міста», де ми передбачаємо нагородити тих, хто відзначився у даній ситуації, військові у нас будуть номінантами. Ми спробуємо це провести так, щоб це не було великим і грандіозним святом», - наголосила Цимбалюк.

Втім, секретар міської ради сподівається, що протистояння на сході України завершиться до початку вересня і ювілейний День міста 13-14 вересня відбудеться згідно попереднього плану.

«Я сподіваюся, що до тої пори закінчаться всі проблеми в нашій державі і ми все ж таки зможемо і встигнемо провести свято, тому що у нас все підготовлено. Якщо дасть Бог, що у нас буде що святкувати і буде в державі спокій – ми обов’язково відсвяткуємо», - підкреслила Любов Цимбалюк.

Нагадаємо, що 6 серпня міськвиконком прийняв рішення заборонити проведення будь-яких розважальних заходів у Житомирі на час проведення АТО.

Як повідомляв Житомир.info, цього року День міста планували провести під гаслом: «95-а, МИ З ВАМИ!». У плані святкування були флеш-моби, футбольний матч ФК «Маестро», культурна версія «Дня міста», виступи груп «Авіатор» та «Океан Ельзи», джазовий фестиваль та інші заходи, які збиралися проводити на підтримку житомирських військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі