Україна

У справі про загибель Ту-154 під Донецьком поставлено крапку

3 March 2007, 17:38

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) 2 березня оприлюднив остаточну інформацію технічної комісії за результатами розслідування катастрофи літака Ту-154 авіакомпанії «Пулково» під Донецьком 22 серпня 2006 року, передає «Остров».

Зокрема, висновок технічної комісії в резолютивній частині свідчить:

«Причиною катастрофи літака Ту-154М RA-85185 авіакомпанії «Пулково» виявилося виведення літака при польоті в штурвальному режимі на закритичні кути атаки і режим звалювання з подальшим переходом в плоский штопор і зіткненням із землею з великою вертикальною швидкістю.

За відсутності в Керівництві з льотної експлуатації (РЛЕ) літака Ту-154М і програмах підготовки екіпажів необхідних рекомендацій з особливостей пілотування в подовжньому каналі і використанні механізму електротримірування, а також неможливості відробітку навиків пілотування літака в штурвальному режимі на великих висотах і кутах атаки через відсутність придатних для цього тренажерів, екіпаж при обході зон грозової діяльності і турбулентності допустив розгойдування літака по тангажу і вихід за експлуатаційний діапазон кутів атаки.

Відсутність контролю за швидкістю польоту і невиконання вказівок РЛЕ з недопущення потрапляння літака в режим звалювання при незадовільній взаємодії в екіпажі не дозволили запобігти переходу ситуації в катастрофічну».

Нагадаємо, літак Ту-154 авіакомпанії «Пулково», що летів з Анапи до Санкт-Петербургу, розбився 22 серпня за 45 кілометрів на північ від Донецька. На борту літака було 160 пасажирів і 10 членів екіпажа. Всі загинули.

proUA

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі