Влада

Голова Коростенської райдержадміністрації розповів, чому в районі виникла заборгованість по зарплаті

17 September 2015, 15:39

Станом на 1 вересня 2015 року заробітна плата працівникам бюджетних установ Коростенського району Житомирської області виплачена в повному розмірі.

Про це Житомир.info розповів голова Коростенської райдержадміністрації Сергій Дмитрук.

«Ситуація, що склалася з виплатою заробітної плати працівникам сільських рад, може викликати занепокоєння. На сьогоднішній день дві сільські ради, а саме Берестовецька та Ришавська, мають прострочену заборгованість з виплати заробітної плати: Берестовецька сільська рада – 29,4 тис.грн. (заробітна плата – 21,4 тис.грн; нарахування 8,0 тис.грн.); Ришавська сільська рада – 14,5 тис.грн.(заробітна плата – 11,8 тис.грн.; нарахування – 2,7 тис.грн.) Якщо по Берестовецькій сільській раді питання з погашення заборгованості буде вирішено в тижневий термін, то ситуація, що склалася у Ришавській сільській раді, надзвичайно складна. Гроші у сумі 25,3 тис. грн на рахунку в сільської раді є, але у зв’язку з тим, що голова та секретар сільської ради пішли у відставку, а головний бухгалтер звільнився – нарахувати та отримати заробітну плату неможливо», – повідомив Сергій Дмитрук.

Відповідне питання вирішується вже не один тиждень. Наразі йти працювати на вільні посади місцеві жителі не хочуть. Проте у райдержадміністрації та райраді обіцяють докласти усіх зусиль, аби найближчим часом це питання вирішити та погасити заборгованість із заробітної платні.

Як повідомляв Житомир.info, голова Коростенської райдержадміністрації Сергій Дмитрук отримав догану від прем’єр-міністра Арсенія Яценюка через невиплату заборгованості по заробітних платах працівникам бюджетної сфери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі