Місто

Чи впевнений ти, що хочеш зайняти це місце? Фоторепортаж про парковки для автомобілів людей з інвалідністю у Житомирі

22 September 2015, 16:16

У Житомирі на парковках біля торгових центрів, лікарень, авто та залізничного вокзалу розміщені місця для паркування автомобілів людей з інвалідністю, які позначені спеціальною розміткою і знаком.  

Відповідно до пункту 22 Правил паркування транспортних засобів, таких місць має бути 10% від загальної кількості, але не менш як одне.

Розміщення на таких місцях інших транспортних засобів, ніж ті, що належать людям з інвалідністю, є  порушенням передбаченим ч. 2 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак, дотримання цієї статті закону в Житомирі не контролюють.

«Культура не дозволяє громадянам України виконувати елементарні речі. Тому що, це паркувальне місце завжди зайняте. Одна справа, коли я приїжджаю, коли ще літо, тепло, нема дощу, і я можу припаркуватися будь-де, а коли йде дощ або ожеледиця, хуртовина, снігу багато, то кожен метр це за подвиг пройти на візку, або людині з милицями. Обов’язково стоїть хтось, або таксист, або пересічний громадянин займає це місце. Я так думаю, що настане цей момент, коли ми будемо писати: «Чи впевнений ти, що ти хочеш зайняти це місце?». Я думаю, що проблеми людей з інвалідністю ця людина не хоче собі забирати і мати. А в нас люди такі забобонні, можливо, таким чином лякати, бо це неподобство. Хтось має слідкувати за виконанням чинного законодавства», – зазначила депутат Житомирської міськради, представник Національної асамблеї інвалідів  Неля Ковалюк.

 У США штраф за паркування в місцях для автомобілів людей з інвалідністю становить 250 доларів.

Фото Андрія Дідківського 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі