Події

У Житомирі міліція «відпрацювала» район: порушено 35 кримінальних справ

4 March 2008, 08:28

На території Богунського району м. Житомира було проведено комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання.

До проведення цих заходів крім працівників Богунського райвідділу міліції залучалися також додаткові наряди спецпідрозділу „Беркут”, ДАІ, Державної служби охорони та працівники Управління МВС України в області.

В середньому щодоби на території району працювали 150 працівників міліції. За цей період перевірено та відпрацьовано 117 суб’єктів підприємницької діяльності, 34 комерційні структури, 3 продовольчих ринки, міський авторинок, 4 стихійних ринка, 22 приватні майстерні по ремонту автомобілів, 9 гаражних кооперативів та автовокзал м. Житомира. 

Черговою частиною Богунського райвідділу міліції зареєстровано 310 заяв та повідомлень від громадян про злочини, події та правопорушення. Під час перевірок порушено 35 кримінальних справ, серед яких 2 факти нанесення тілесних ушкоджень, 3 крадіжки, 6 грабежів, 2 шахрайства, 2 факти вимагання (12 злочинів розкрито). Також виявлено 8 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків (2 факти збуту наркотичних засобів та 1 факт зберігання наркотичних засобів з метою збуту, 5 фактів їх зберігання без мети збуту).

Працівники карного розшуку розшукали та затримали 5 злочинців, які переховувались від слідства та суду. Також вдалось розшукати та повідомити батькам про місце знаходження безвісти зниклої 21-річної житомирянки.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей виявили факт втягнення в злочинну діяльність неповнолітніх та один факт незаконного використання праці неповнолітньої. 13 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей, а у трьох випадках виявлено, що дорослі довели неповнолітніх до стану сп’яніння, дозволивши вживати спиртне нарівні з собою.

Працівники міліції перевірили за місцем проживання 130 власників вогнепальної зброї. За різні порушення вилучено 4 одиниці зброї, до адміністративної відповідальності за порушення правил поводження зі зброєю притягнуто 3 особи.

За вчинення дрібного хуліганства, вживання спиртних напоїв в громадських місцях тощо було складено 124 протоколи про адміністративні правопорушення.

Дільничними інспекторами міліції здійснено 1126 подвірних та поквартирних обходів, вручено 3154 візитних карток. За різні правопорушення складено 102 адміністративних протоколи, вилучено 62 літри самогону та 460 літрів самогонної закваски. З метою запобігання сімейному насильству було відвідано 142 кризові сім'ї, поставлено на облік 8 таких сімей.

За порушення паспортно-візових правил паспортним підрозділом райвідділу притягнуто до адміністративної відповідальності 9 іноземних громадян. За надання житла та невжиття заходів щодо своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства притягнуто до адміністративної відповідальності 2 громадянина України. За порушення правил перебування на території України іноземних громадян скорочено термін перебування трьом із них, видворено в добровільному порядку за межі України 2 іноземних громадянина.

Відпрацювання завершилось, однак це зовсім не означає, що працівники міліції відпочиватимуть. Надалі посилену увагу приділятимуть розважальним закладам та іншим місцям, де можливе розповсюдження наркотиків. Дільничні інспектори міліції продовжать відвідувати оселі житомирян, вивчаючи ситуацію на власних дільницях, вручаючи візитки та проводячи профілактичну роботу щодо запобігання побутовій злочинності. Н. Чугунська, Богунський РВ УМВС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі