Місто

В Житомирі хочуть встановити меморіальну дошку загиблому бійцю, який працював слідчим у Генпрокуратурі

25 September 2015, 12:54

На будівлі школи №36 у Житомирі хочуть встановити меморіальну дошку військовослужбовцю 74 окремого розвідувального батальйону ЗСУ Ігорю Шолодьку.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради опублікований на офіційному сайті мерії.

«Розглянувши звернення Шолодько Ірини Михайлівни про надання згоди на встановлення меморіальної дошки військовослужбовцю 74 окремого розвідувального батальйону Збройних Сил України Шолодьку Ігорю Васильовичу, який загинув при виконанні своїх військових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції 30.11.2014 року під час штурму Донецького аеропорту, на фасаді будівлі Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 ім. Я.Домбровського по вулиці Домбровського, 21, враховуючи згоду адміністрації та педагогічного колективу школи на встановлення даної дошки, на виконання протоколу наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Сича О.М. від 09.10.2014 «Про першочергові завдання щодо героїзації осіб, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам’яті», відповідно до ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

Надати згоду Шолодько Ірині Михайлівні на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Шолодька Ігоря Васильовича, на фасаді будівлі Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 ім. Я.Домбровського по вулиці Домбровського, 21 в місті Житомирі. Шолодько Ірині Михайлівні надати ескіз меморіальної дошки погодити в управлінні культури Житомирської міської ради та в управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради; здійснити встановлення даної меморіальної дошки відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів, норм і правил. Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 36 ім. Я.Домбровського взяти на баланс та утримання меморіальну дошку, присвячену пам’яті Шолодька І.В», – йдеться у проекті рішення.

Варто зазначити, що Ігор Шолодько був колишнім слідчим Генпрокуратури, який у 2005 році відкрив, а потім закрив кримінальну справу проти олігарха Ігоря Коломойського за підозрою у вбивстві.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» у березні 2015 року написав нардеп Сергій Лещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі