Місто

У Житомирі батьки підозрюють завідувачку дитсадка в поборах

25 September 2015, 17:37

З самого ранку у дворі дитячого садочку №46 галас та суперечки. Люди прийшли аби захистити одну з виховательок від звільнення. Мама дитини, яка відвідує цей дитсадок, Людмила Стаднік розповідає: хоч усі у групі задоволені роботою виховательки на неї почали тиснути коли батьківський комітет групи вирішив самостійно збирати гроші на потреби дитячого садка. Більше того, коли керівництво дізналось, що жінка перестала збирати гроші з батьків їй пригрозили звільненням.

«Здаємо гроші, зараз мова йде про канцелярію, 300 гривень ми здаємо на канцелярію. Ми здали на канцелярію, але батьківському комітету. На даний момент тиснуть на нашого вихователя, що у нас погана канцелярія», - каже Людмила Стаднік.

«Кошти дійсно збираються вихователями і це неправильно, тому що вихователі не повинні і не мають торкатись жодних грошей. Повинен бути створений орган, який спільно керується батьками та адміністрацією садочку, де прозоро збираються гроші, де прозоро звітується і зрозуміло на що витрачаються гроші», - переконаний Владислав Пучич.

Натомість завідувач дитячого садочку запевняє: не збирається нікого звільняти, а вихователі не збирають з батьків ніяких грошей.

«Усіма коштами розпоряджаються батьківські комітети в кожній групі. Стосовно благодійних внесків батьківських - вони йдуть на наш спецрахунок і кожен рік йде облік цих коштів і йде звітування», - завідувач дошкільного навчального закладу Тетяна Іванова.

Захищати завідувачку прийшли заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко та депутати міськради, колишні члени «Партії регіонів» Юрій Самборський та Наталія Леонченко.

«Я приходжу ось, знаєте, як проста людина, приходжу в цей дитячий садок. Дітки в мене вже дорослі. Просто згадую дитинство, і порівнюю з дитинством, коли я був у цьому дитячому садку сам. Зовсім прекрасне відношення до діток, до всіх. Я чесно кажучи здивований, бо знаю Тетяну Богданівну тільки як порядну людину», - переконаний Юрій Самборський.

Сама вихователька каже: її хотіли звільнити ще два роки тому, коли одна з мам відмовилась здавати кошти на потреби дитячого садочка. Тоді її навіть змусили написати заяву на звільнення. Жінка у розпачі - через два роки усе повторилось.

«Прийшовши у четвер на роботу, я знову пішла до завідуючої в кабінет і там сказали мені звільнятись, бо не вміє працювати з батьками», - розповідає жінка.

Врешті нерви виховательки дитсадка не витримали і їй були змушені викликати «швидку». Заступник начальника управління освіти у нервовому зриві виховательки звинувачує журналістів.

«Це ви зробили зараз шоу, яке виїденого яйця не варте. Дана ситуація. Щоб людина була зараз у такому психологічному стані, що він не зміг вийти на роботу. Це нормальне явище? У даній ситуації ви довели її», - обурювалась заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Обурені батьки готові захищати виховательку і готові навіть звертатись до правоохоронців, щоб ті з’ясували чи за призначенням використовують гроші в дитячому садочку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі