Місто

Влада Житомира хоче відкоригувати своє рішення щодо звільнення учасників АТО від сплати комунальних послуг

28 September 2015, 16:28

Влада Житомира хоче відкоригувати своє рішення від 29 липня щодо звільнення учасників АТО від сплати комунальних послуг.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 28 вересня.

В новій редакції пункт 1 рішення Житомирської міської ради від 29.07.15 № 936 «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих» виглядатиме так:

1. Звільнити від сплати окремих житлово-комунальних послуг (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення ТПВ) учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції з 01.09.2015 року до 31.12.2015 року в межах норм споживання, зокрема:

учасників бойових дій в розмірі 25% знижки за оплату вказаних житлово-комунальних послуг за рахунок коштів міського бюджету;

осіб, які брали участь в проведенні антитерористичної операції в розмірі 100% знижки за оплату вказаних житлово-комунальних послуг за рахунок коштів міського бюджету до встановлення статусу учасника бойових дій;

членів сім’ї загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції в розмірі 100% знижки за оплату вказаних житлово-комунальних послуг за рахунок коштів міського бюджету.

Також планують внести доповнення Положення про порядок звільнення учасників антитерористичної операції, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих під час антитерористичній операції – мешканців м. Житомира від сплати за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води та вивезення твердих побутових відходів з 01.09.2015 р. до 31.12.2015 року.

Вісім пунктів положення хочуть викласти в новій редакції і один додати, а саме:

3. До членів сім’ї учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції, сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції відносяться: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років), неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами  дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи, непрацездатні батьки, особа, яка находиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги, та проживає разом з ним.

Було – «Під сім’єю учасника АТО маються на увазі: чоловік, дружина, діти, діти під опікою, батьки, бабусі, дідусі, брати, сестри а також інші особи, які спільно проживають з учасником АТО і ведуть з ним спільне господарство (для сім`ї загиблого – спільно проживали з учасником АТО і вели з ним спільне господарство)».

4.1. Пільга надається на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого опалення та за вивезення твердих побутових відходів в межах норм споживання.

На усю суму нарахувань послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого опалення та за вивезення твердих побутових відходів по квартирі/будинку (незалежно від її площі), у котрій зареєстрований (або не зареєстрований, але є її/його власником) особисто учасник АТО, загиблий учасник АТО або хтось з членів сім’ї, зазначених в п.3 Положення.

4.2. Пільга надається на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, гарячого водопостачання в межах норм споживання.

Пільга надається на суму нарахувань послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, та постачання гарячої води в межах норм споживання залежно від кількості зареєстрованих мешканців, у котрій зареєстрований (або не зареєстрований, але є її/його власником) особисто учасник АТО, загиблий учасник АТО або хтось з членів сім’ї, зазначених в п.3 Положення.

6. Для одержання пільги заявником або уповноваженою ним особою подається заява встановленої форми (додаток 1 до цього Положення) відповідній комісії, створеній розпорядженням міського голови.

Для одержання Пільги, будь-хто з повнолітніх членів сім’ї згідно пункту 3 даного Положення, подають заяву встановленої форми (додаток 1 до цього Положення), відповідній комісії (створеній розпорядженням міського голови).

7.1. Копія паспорта (1, 2, 11, 12 сторінки) учасника бойових дій, учасника АТО, члена сім’ї загиблого (померлого) учасника антитерористичної операції та уповноваженої ним особи.

Копія паспорта (1, 2, 11, 12 сторінки) заявника. У випадку якщо заявником є не особисто учасник АТО, то рекомендовано (не обов’язково) надати копію паспорта  учасника АТО або вказати у Заяві в полі «Інша інформація» його паспортні дані (серія, номер, коли і ким виданий, дата народження).

7.6. Копія посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) учасника антитерористичної операції; учасника бойових дій.

Копія свідоцтва про смерть (для членів сім’ї загиблих під час участі в антитерористичній операції).

9. Пільга надається за місцем реєстрації або за фактичним місцем проживання пільговика у м. Житомирі.

У випадку відсутності реєстрації у місті Житомирі учасника АТО або усіх членів його сім’ї при наявності у когось з них власного житла у місті Житомирі, згідно п.3 Положення, не є підставою для відмови в наданні Пільги.

15. Витрати виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води та вивезення твердих побутових відходів, відшкодовуватимуться з коштів, передбачених у міському бюджеті.

Витрати виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та вивезення твердих побутових відходів з 01.09.2015 р. до 31.12.2015 року, відшкодовуватимуться з коштів передбачених у міському бюджеті.

17. Відшкодування пільг здійснюється в порядку, визначеному чинним законодавством України.

«Виключити з пункту 7.4. додатку 1 до рішення Житомирської міської ради від 29.07.15 № 936 «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих» слова «або зону, прилеглу до зони АТО чи іншу територію, прилеглу до кордону з Російською Федерацією або невизнаною Республікою Придністров’я», - йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 17 вересня перший заступник мера Сергій Сухмлин казав, що на пільги учасникам АТО та сім’ям загиблих треба близько 20 млн грн. Депутат Михалой Пухтаєвич звинувачував в.о. мера Любов Цимбалюк у саботажі виконання рішення, яке прийняли з його ініціативи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі