Влада

У Житомирській області до кінця року мають створити базу даних поховань учасників АТО

29 September 2015, 17:02

У Житомирській області протягом 2015 року має бути створена база даних поховань учасників АТО.

Про це сказано у розпорядженні уряду від 23 вересня 2015 р. № 998-р.

«Кабмін розпорядився обласним адміністраціям, українському інституту національної пам’яті, Міноборони, МВС, Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, протягом 2015 року створити базу даних щодо поховань загиблих (померлих) осіб, які брали участь у захисті України під час проведення антитерористичної операції. Створити в Інтернеті веб-сторінку, на якій розміщуватиметься інформація про Національний меморіал “Герої не вмирають”, із зазначенням у ньому віртуальних місць поховань воїнів, які брали участь у захисті України під час проведення АТО», – йдеться у розпорядженні.

Відповідальними призначені Інститут національної пам'яті, служба у справах ветеранів, силові, громадські та інші відомства та організації.

Крім того, уряд доручив створити базу даних щодо поховань загиблих в АТО, а також розглянути розроблення та затвердження єдиного зразка надгробка на могилі бійця АТО та порядку його спорудження; увічнення пам'яті воїнів у пам'ятниках, меморіальних дошках назвах вулиць, стипендіях.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі