Події

У Житомирській області оштрафують головного лікаря, який виписав премію своїй дружині

1 October 2015, 10:23

30 вересня працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС Житомирської області склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення, вчинене головним лікарем.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Оперативниками встановлено, що посадовець не повідомив керівництво про наявний конфлікт інтересів у службовій діяльності та водночас підписав наказ про преміювання дружини. Адміністративні матеріали відносно 60–річного чоловіка складені за порушення вимог ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»», – йдеться у повідомленні.

У ході перевірки встановлено, що головний лікар однієї з медичних установ, достовірно знаючи, що у службовій діяльності виник конфлікт інтересів, пов'язаний з прямим підпорядкуванням дружини, завідувачки відділенням, не вжив заходів для його усунення. Окрім того, посадовець ще й видав наказ про її преміювання.

Відтак відповідно до ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення чоловікові загрожує штраф у сумі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нині адміністративні матеріали направлено на розгляд суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі