Суспільство

У Житомирській області провели футбольний турнір, присвячений пам’яті загиблих героїв АТО

6 October 2015, 11:25

3 жовтня у селі Сусли Новоград-Волинського району Житомирської області футболісти вшанували пам'ять полеглих в АТО на сході України.

Про це Житомир.info повідомили у секторі інформаційної діяльності та комунікацій Новоград-Волинської райдержадміністрації.

Турнір «Герої не вмирають», який вже став традиційним для Новоград-Волинського району, цього разу був присвячений пам'яті Акі Камбарова та Івана Тимощука, - повідомляє прес-служба.

Камбаров Акі Анатолійович народився 23 серпня 1975 р. у місті Мари в Туркменістані.
Служив у 30-й окремій механізованій бригаді на посаді головного сержанта роти. Мав звання старшини.
Зник безвісти 28 липня 2014 р. під час взяття висоти Саур Могила Шахтарського району Донецької області. Похований у селі Сусли 26 лютого 2015 року.
Залишилася дружина та двоє синів, 1998 і 2014 р. н.
Виконуючи свій військовий обов'язок, брав активну участь у миротворчих місіях на Африканському континенті (Сьєрра-Леоне), у республіках Ірак та Косово.

Тимощук Іван Вікторович народився 23 вересня 1988 р., в м. Новоград-Волинський.
Служив солдатом-кулеметником в 30-й окремій механізованій бригаді.
Загинув 28 липня 2014 р. в ході пошуково-ударних дій в районі с. Степанівка Донецької області. Похований у Суслах.

Указами Президента України від 22 вересня та 15 травня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі герої нагороджені орденами «За мужність» III ступеня (посмертно).

«На турнір прийшли рідні, близькі загиблих та всі небайдужі. Пам'ять воїнів вшанували покладанням квітів до їх могил на Суслівському цвинтарі. Голова РДА Володимир Михнюк вручив медалі і посвідчення учасників бойових дій трьом місцевим жителям», - йдеться у повідомленні.

У футбольному турнірі взяли участь команди сіл Колодянка, Івашківка, Стриєва та Сусли.

«Бронзу» виборола команда Стриєви, команда Івашківки повернулась додому із «сріблом», а «золото» та кубок турніру дістався господарям поля – команді села Сусли.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області протягом 2015 року має бути створена база даних поховань учасників АТО.

Фото Новоград-Волинської РДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі