Місто

У центрі Житомира з’явилася ще одна сучасна зупинка

7 October 2015, 11:42

 П’яту за рахунком сучасну зупинку встановили у Житомирі. Про особливості зупинок розповідає представник компанії «Автоімідж» Андрій Умінський.

«Ці зупинки є найбільш технологічними на території України. На нашій зупинці є електронне табло, яке прогнозує час приходу транспорту на зупинку, є екран, який транслює або рекламу, або соціальні ролики. Може виводитися інформація в онлайн-режимі про рух транспорту. Також на зупинці є wi-fi. Він завжди буде у вільному доступі. Є сміттєві баки, які популяризують роздільний збір сміття. На зупинках є відеокамери, які транслюють зображення на міський інформаційний центр», - каже Умінський.

На встановлення однієї такої розумної зупинки витрачають майже 200 тисяч гривень. З міського бюджету гроші на це не виділяють, усі витрати покривають інвестори. Засновники проекту кажуть: вони враховують думку житомирян і щоразу удосконалюють зупинки.

«Відгуки житомирян були почуті і багато було виправлено. Зупинка стала більшою і довшою. З трьох метрів вона виросла до шести. Замість залізних лавок з'явилися дерев'яні, їх уже також дві», - розповідає Андрій Умінський.

Незабаром 10 таких зупинок з’явиться у Києві. У Житомирі в рамках проекту встановлять ще 7 зупинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі