Місто

Екс-мер Житомира Володимир Дебой нагородив іменною стипендією студентку, яка працює у його партійній газеті

8 October 2015, 14:50

 Вручення іменних стипендій кращим студентам-філологам ЖДУ ім. Франка відбулося 8 жовтня.

В університеті кажуть, що студентів інституту філології та журналістики, які виявили глибокі та ґрунтовні знання з предметів, нагороджують вже впродовж дев’яти років.

У 2007 році дирекція ННІ філології та журналістики встановила п’ять іменних стипендій по 1000 грн.

«Саме ідея така, щоб за відмінні успіхи не тільки змінювався колір диплому, а ще вони заробляли якісь невеличкі кошти. Перш за все – це студенти випускних курсів, це або п'ятий, або іноді четвертий, це випускники, у яких бездоганні оцінки. А також обирається той, хто у певному річищі, в певній ділянці філологічних знань має особливі успіхи», - зазначив завідувач кафедри української мови ННІ філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка Віктор Мойсієнко.

Цьогоріч стипендію Імені Олега Ольжича з рук голови Житомирської обласної ради Віталія Француза отримали дві студентки: Олена Горячко та Наталія Шевченко.

Стипендію імені професора Миколи Никончука отримала Ольга Власенко. Вручила нагороду фундатор стипендії Ольга Сердюкова.

Стипендію за професійне використання набутих знань з філології на практиці фундатор Зоя Васильєва вручила студенту Ярославу Слободенюку.

За виявлені глибокі та ґрунтовні знання слов’янських мов та зарубіжної літератури студентку Марію Суй нагородила Леся Дорош-Мірошникова.

«Несіть своє світло, будьте вдячними учнями своїх вчителів, будьте провідниками цього світла для своїх учнів», - побажала вона стипендіатам.

Стипендію імені Василя Остапчука студентці Катерині Дейнеці вручив Володимир Дебой.

«Сьогодні вже дев'яте нагородження моє. Сьогодні суспільство знаєте, таке розбурхане, але в ньому як і сьогодні є прекрасний сонячний день, є талановиті, прекрасні люди, такі, як ви. Є сьогодні добрі справи, про які варто говорити, щоб люди десь в душі ту віру мали, надію на краще життя. Несіть добре, чесне слово, будьте професіоналами, пам'ятайте своїх вчителів. Я вас щиро вітаю зі стипендією, бажаю творчого натхнення і дякую інституту, ректорату за таку прекрасну ініціативу». – сказав Володимир Дебой.

Стипендіатка Катерина Дейнека розповіла, що ця нагорода стала для неї неочікуваною.

«Я працювала всі ці роки, старалася і в навчанні, і намагалася пробувати себе по спеціальності, завжди, коли інші отримували щороку (стипендію), я думала: що для цього потрібно робити, для того, щоб отримати її? Так виходить, що воно якось саме собою сталося», - сказала Катерина.

Також вона зазначила, що навчаючись на відмінно, вона знаходить час для роботи.

«Зараз друга зміна у нас, в першій половині дня намагаюся щось по роботі вирішувати, а вже у подальшому йдеш на навчання. Працюю зараз саме з Володимиром Михайловичем Дебоєм. А нещодавно, останнє місце роботи – це редакція газети «Пульс», але зараз основне моє направлення – це саме передвиборче, у газеті саме від «Нашого краю», - сказала Катерина Дейнека.

Нагадаємо, колишній мер Житомира Володимир Дебой очолює список кандидатів в міську раду від партії «Наш край»

Стипендії вручає голова обласної ради Віталій Француз

Фундатор стипендії Леся Дорош-Мірошникова

Екс-мер Житомира Володимир Дебой вручає стипендію

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі