Місто

У житомирських школах осінні канікули не подовжуватимуть, - управління освіти

9 October 2015, 16:01

Осінні канікули у школах Житомира розпочнуться 26 жовтня і триватимуть до 1 листопада.

Про це Житомир.info розповіла заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич, відповідаючи на питання про можливе подовження осінніх канікул на тиждень з метою економії на опаленні.

«У школах Житомира термін осінніх канікул у 2015-2016 навчальному році не подовжуватиметься. Є нормативний документ Міносвіти, у якому чітко прописана структура навчального року, у тому числі орієнтовний термін канікул. Разом з тим, цього року Міносвіти надало повноваження визначатися з терміном канікул навчальним закладам, у тому числі школам, на основі рішення колегіального органу – педагогічної ради. На нещодавній нараді директорів ми проговорили, що термін осінніх канікул у школах міста становить 1 тиждень, і відпочиватимуть учні з 26 жовтня по 1 листопада, у школу 2-го. Ніяких інших даних від навчальних закладів стосовно перенесення осінніх канікул в управлінні освіти немає», - сказала вона.

26 жовтня на календарі – це понеділок, і вдома учні перебуватимуть з суботи, 24 жовтня.

Заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко розповіла Житомир.info, що економити тепло у школах доцільно взимку, а не на етапі підключення тепла. Тому як варіант може розглядатися подовження зимових канікул, - вважає вона.

На думку посадовця, переносити осінні канікули не варто ще й з огляду на проведення виборів до місцевих рад.

«Практично у кожному навчальному закладі Житомира розміщена виборча дільниця. Якщо у нас нараховується 32 школи і 42 дошкільних навчальних заклади, які є своєрідним осередком кожного мікрорайону, то дільниць немає лише на 8 з них. 25 жовтня проходитиме голосування, людям дадуть по 4 бюлетеня, і порахувати голоси членам виборчих комісій буде дуже складно. А відсутність у цей час учнів у школах значно спростить роботу комісій», - вважає Світлана Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році житомирські школярі мали всього 3 дні осінніх канікул після парламентських виборів 26 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі