Місто

Нардеп Розенблат пропонує спрямувати мільйон гривень на ремонт житомирських вулиць

15 October 2015, 15:11

16 жовтня на засіданні позачергової сесії міської ради депутати вирішуватимуть, на що спрямувати один мільйон гривень субвенції з державного бюджету.

Про це повідомив директор фіндепартаменту Житомирської міської ради Сергій Гаращук. 

«Кошти були виділені за сприяння Борислава Розенблата, і він запропонував пустити їх на ремонт доріг. Бюджетна комісія дала рекомендації. Це питання виносилося на сесію у понеділок, але сесія не відбулася, тому кінцевого рішення немає. Гроші лежать на рахунку», - сказав він.

У прес-службі народного депутата від Житомира Борислава Розенблата переконують: коли з'явилася можливість отримати кошти на округ, він одразу вирішив спрямувати їх на те, щоб привести до ладу житомирські вулиці та провулки.

«Я часто зустрічаюсь зі своїми виборцями у дворах і бачу, у якому жахливому стані наші дороги.  Я розумію, що в міському бюджеті на це завжди не вистачає грошей. Бюджетний комітет ВРУ підтримав моє прохання і виділив один мільйон гривень державної субвенції», - зазначив Розенблат.

Після того, як гроші надійшли на рахунки Житомирської міської ради, нардеп оголосив конкурс на найгірший двір серед своїх підписників у соціальній мережі Facebook, - інформує його прес-служба.

«Так, я оголосив конкурс. За місяць ми отримали близько десятка заявок і передали їх на опрацювання комунальникам», - говорить Розенблат.

За словами народного депутата, процедуру ускладнює те, що субвенції державного бюджету виділяються лише під готові проекти капітального ремонту і будівництва.

Тому він пропонує цю субвенцію використати на придбання навчального обладнання і ремонт двох шкіл та басейну, а в замін з міського бюджету виділити кошти для ремонту вулиць та провулків. Таку пропозицію нардеп висловив у листі, надісланому на ім'я секретаря Житомирської міської ради Любові Цимбалюк.

«У зв'язку з тим, що субвенції державного бюджету виділяються під готові проекти капітального ремонту і будівництва, пропоную субвенцію в розмірі 1 млн. гривень використати для об'єктів, визначених напрямком видатків для міських цільових програм, а саме:

1. На капітальний ремонт басейну ЦРД №68 - 321 000 грн.

2. На капітальний ремонт а/б покриття ЗОШ №7 - 289 000 грн.

3. На капітальний ремонт ЗОШ №35 - 363 000 грн.

4. На придбання обладнання для учбових закладів - 27 000 грн.

В замін субвенції пропоную виділити відповідні кошти для поточного ремонту асфальтно-бетонного покриття наступних об'єктів:

1. Проїзд Мануїльського

2. Пров. 2-й Київський

3. Пров. Чапаєва

4. Пров. Дениса Давидова

5. Пров. 5-й Польовий

6. Пров. Телефонний

7. Вул. Ліселідзе

8. Вул. Байко

9. Вул. Заводська

10. Вул. Сингаївського 

11. Вул. Перемоги, 12».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі