Суспільство

Директорів шкіл у Житомирській області обиратимуть на відкритих конкурсах

16 October 2015, 12:48

У вівторок, 13 жовтня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору.

Про це з посиланням на департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Уряд також рекомендує органам місцевого самоврядування запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності.

«Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду підкреслив, що за цією постановою директори обираються «не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району», а конкурсною комісією, яка складається з фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів та навіть учнів. Він нагадав, що на таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл», - йдеться у повідомленні.

«Нова якість української освіти буде з новою якістю директорів шкіл, в яких світяться очі, в яких є бажання змінювати систему освіти, які отримають додаткові повноваження і автономію щодо управління кожною школою разом зі своїм педагогічним колективом, батьківським комітетом і учнями, які навчаються в цій школі», - цитує прес-служба главу Уряду.

Як повідомляв Житомир.info, Міносвіти пообіцяло нові підручники для учнів 4-х та 7-х класів українських шкіл уже в листопаді.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі