Події

У Житомирській області затримали іноземця, який під приводом купівлі меду обікрав будинок

21 October 2015, 09:24

 19 жовтня в одному з сіл Новоград-Волинського району Житомирської області міліціонери затримали 35-річного чоловіка, який обікрав оселю в сусідньому населеному пункті.

Про це Житомир.info з посиланням на Новоград-Волинський міськвідділ міліції повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Підозрюваний заходив до помешкань селян під приводом купівлі меду та оглядав будинок. Згодом повернувся до одного з них та викрав гроші й речі.

«Уранці до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 25-річний житель с. Наталівки із заявою про крадіжку з його будинку. За словами чоловіка, його не було вдома всього годину, однак за цей час з оселі зникли гроші та вартісний годинник. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що дійсно до будинку чоловіка проник невідомий, залишивши сліди злому вікна. У самому помешканні панував суцільний безлад: розкидані по підлозі одяг та документи», - йдеться у повідомленні.

У ході першочергових заходів оперативники карного розшуку з’ясували, що цього ж дня місцеві жителі бачили у селі чоловіка кавказької зовнішності, який цікавився можливістю купити у них мед. Незнайомець пересувався по селу іномаркою.

Зібравши достатньо інформації про підозрілого візитера, правоохоронці передали орієнтування колегам.

Уже за кілька годин розшукуваного чоловіка, як з’ясувалось, 36-річного іноземця, виявили в одному з сусідніх сіл. Під час проведення поверхневого огляду, у присутності свідків, при ньому було виявлено викрадені гроші і годинник, а в багажнику автівки – інструменти для проникнення до зачинених приміщень, - повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу Сергій Рябошапка.

Затриманий, якого було доставлено до міліції, свою вину визнав і пояснив, що поліз до чужого будинку, коли переконався, що там нікого немає. Чоловік зізнався, що сподівався знайти значну суму коштів.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до законодавства чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Триває перевірка його можливої причетності до інших подібних злочинів. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирі викрили трійку злодіїв, які обікрали у місті близько 10 неохоронюваних офісів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі