Україна

Батальйон "Нахтігаль" до каральних операцій проти населення Львова улітку 1941 - не причетний!

4 March 2008, 17:22
Батальйон "Нахтігаль" під проводом Романа Шухевича до каральних операцій проти цивільного населення Львова улітку 1941 року - жодним чином не причетний. Таку заяву зробив співробітник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
Він разом із урядовою делегацією щойно повернувся з Ізраїлю. Українські історики привезли з собою документи, які підтверджують їхні свідчення. А саме: в архіві ізраїльського меморіального комплексу "Яд Вашем" немає досьє на Романа Шухевича. Ці дані підтвердив і директор архівного департаменту Хаїм Гертнер. Також він додав, що Йосип Лапід, який три місяці тому звинуватив Шухевича - головного командира УПА - у причетності до антиєврейських акцій - не є співробітником архіву.

Володимир В’ятрович, співробітник Українського інституту національної пам’яті: "В архіві "Яд Вашем" немаїє жодного досьє, яке стосується Романа Шухевича, яке б доводило його участь у антиєврейських акціях у львові. Копії, які нам надали походять з архівів КГБ про те, як вони свідомо фальсифікували це в 1959 році. Тому можна ствердити, що ця інформаційна компанія, яка була сформована довкола невизнання героєм України Шухевича - не базується на історичних фактах".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі