Влада

Житомирська область на перших позиціях у державі за рівнем розкриття злочинів, – в.о. прокурора

27 October 2015, 14:05

27 жовтня у Житомирській обласній прокуратурі відбувся брифінг в.о. прокурора, першого заступника прокурора області Олександра Білошицького.

Під час прес-конференції він прозвітував про результати роботи з протидії незаконному видобуванню бурштину, а також повідомив, що наша область знаходиться на перших позиціях у державі за рівнем розкриття злочинів.

«Спільними міжвідомчими групами, які були створені за ініціативою прокурора області, спостерігаються досить суттєві результати. Зазначу, що до складу груп увійшли працівники УМВС України в Житомирській області, УСБ України в області, Північного регіонального Управління державної прикордонної служби України, Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарств, Держінспекції сільського господарства та екологічної. Якщо до створення груп, за 5 місяців під час досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконного видобутку бурштину вилучено 68 кг коштовного каміння, то за наступних неповних п’ять місяців вилучено майже 500 кг бурштину та 5,5 кг бурштинової крихти, а також понад 235 тис. дол. Призначених для його закупівлі», – сказав Олександр Білошицький.

У ході розслідування кримінальних проваджень на місці події вилучалися знаряддя, серед яких 48 мотопомп та 27 транспортних засобів, а також електрогенератори, пожежні шланги, електроваги.

«Усього органами прокуратури на даний час здійснюється процесуальне керівництво у 49 кримінальних провадженнях цієї категорії. Наведу один з прикладів. Під час досудового розслідування одного із кримінальних проваджень, за фактом незаконного видобування надр слідчими проведено 6 санкціонованих обшуків у домоволодіннях осіб, які займаються скупкою бурштину. Під час обшуків працівниками міліції вилучено понад 80 кг бурштину, 5 мотопомп, 6 пожежних рукавів, блокноти із записами, які свідчать про незаконну скупку бурштину та інші знаряддя вчинення злочину. Тільки під час одного із таких обшуків у незаконного старателя вилучено 15 кг бурштину вартістю понад 100 тис. грн за ціною «чорного ринку», 5120 тис. дол. та 13,5 тис. грн готівки», – розповів перший заступник прокурора Житомирської області.

Також Олександр Білошицький повідомив про те, що наразі проводяться перевірки щодо інформації, яка була опублікована на одному з місцевих інтернет-видань, де невідомий чоловік, приховуючи обличчя, розповів, що під час викопування бурштину люди знаходять трупи.

«Розпочато досудове розслідування, під час якого буде перевірено достовірність оприлюдненої інформації. Користуючись нагодою, інформую, що наша область знаходиться на перших позиціях у державі за рівнем розкриття злочинів, який складає 53%, що на 13,6% вище, ніж по державі», - сказав Олександр Білошицький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі