ДОПОМОГА

У Житомирі через 1,5 місяця після ДТП померла 17-річна дівчина, зібрані для неї кошти передадуть хворому хлопчику

27 October 2015, 15:00

22 жовтня у Житомирі в реанімаційному відділенні лікарні, не приходячи до тями, померла 17-річна Наталія Кравченко, яку на початку вересня цього року збило таксі. Трагедія сталася недалеко від Житомирського вищого професійного технологічного училища, що на вулиці Баранова, 72, де навчалася дівчина. Того фатального дня студентка разом з іншими переходила дорогу біля училища. Одна машина її пропустила, а інша, що йшла на обгін, не зупинилася.

Травмована перенесла 4 операції і померла, не виходячи з коми, - повідомила Житомир.info мама дівчини Ніна Талах, яка проживає в Олевському районі Житомирської області з двома іншими дітьми.

«За день до смерті їй стало погано, упав тиск, не було пульсу, її підключили до апарату штучного дихання. У неї почався менінгіт (запалення мозку - ред.). А 22 жовтня мені сказали, що моєї дочки не стало», - говорить жінка.

Родина чоловіка, який на автомобілі таксі збив дівчину, спочатку допомагала невеликими сумами, а затим відмовилася фінансувати лікування дорогими антибіотиками, пославшись на відсутність коштів, - розповіла Ніна Василівна.

«Потім тільки дзвонили, щоб я забрала заяву з міліції і їм віддали машину, яку вони начебто збирались продати і частину дати на лікування доньки. Але я сказала, що моя донька в реанімації, я від неї не відходжу, і щоб вони мене з цим не чіпали», - повідомила мати.

Фото - ТСН

Кошти у сумі 10 тисяч гривень, які для лікування Наталки Кравченко зібрав житомирський благодійний фонд «Фонд добрих вчинків», було вирішено передати матері хворого 14-річного житомирянина Юрія Коханчука, який зараз теж перебуває в реанімації тієї ж лікарні.

«22 жовтня ми мали передати ці гроші Наталиній мамі, але та повідомила, що її донька померла, і запропонувала передати кошти якійсь хворій дитині або дитячому будинку. Коли наш волонтер Світлана прийшла у лікарню, то Ніна Василівна сказала, що хоче, аби гроші були передані на лікування Юрія Коханчука, який перебуває у реанімації у важкому стані. Того ж дня з мамою хлопчика був підписаний договір, і кошти будуть передані їй 31 жовтня цього року», - розповів голова БФ «Фонд добрих вчинків» Ярослав Луковецький.

Чоловік розповідає: «Фонд добрих вчинків» був заснований в Житомирі на початку 2015 року. За неповний рік волонтерами зібрано і передано на лікування дітей більш як 51 тис. грн.

«За майже 8 місяців ми допомогли коштами 10 хворим дітям Житомира і області, а також передали матеріальну допомогу Бердичівському пансіонату для престарілих та школі-інтернату у Гришківцях Бердичівського району. Зібрані у вересні кошти у сумі 10 тис. грн були передані на потреби військових 95-ї житомирської бригади», - каже голова фонду.

Ярослав Луковецький вірить, що зібрані кошти, які, на жаль, вже не знадобилися Наталії Кравченко, прискорять одужання Юрка, якому необхідна трансплантація серця.

Як повідомляв Житомир.info, 22 жовтня на вулиці Баранова автомобіль МАЗ збив жінку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі