Економіка

У Житомирській області майже 1900 трудових нелегалів перевели на «білу» зарплату

29 October 2015, 17:56

Протягом дев’яти місяців 2015 року фахівці фіскальної служби Житомирської області здійснили 1055 рейдів на підприємства та організації області для встановлення фактів використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Під час рейдів виявлено 1897 найманих осіб, які працювали без укладання трудових договорів. У результаті люди отримали належний соціальний захист і «білу» зарплату, а до бюджету додатково надійшло 1,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску», - йдеться у повідомленні.

Крім того, фахівці органів ДФС заслухали керівників 333 юридичних осіб, у яких рахувалась заборгованість з виплати заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб, та керівників 463 юридичних осіб, які мінімізували виплату заробітної плати найманим працівникам та сплату ПДФО. Як наслідок забезпечено сплату 1,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 10,2 млн. грн. єдиного соціального внеску, - інформують податківці.

Крім того, з січня по вересень 2015 року працівники органів ДФС звітують про індивідуальну роботу з керівниками 715 юридичних осіб, у яких була заборгованість з виплати заробітної плати та ПДВ, та керівниками 910 юридичних осіб, які мінімізують виплату заробітної плати найманим працівникам та сплату ПДФО.

«За рахунок самостійно вжитих органами податкової служби області заходів до бюджету додатково надійшло 4,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 19,3 млн. грн. єдиного соціального внеску», - повідомляє сектор комунікацій.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області темп зниження реальної заробітної плати склав 73,7%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі