Місто

Чому житомиряни масово проігнорували місцеві вибори. Опитування

30 October 2015, 16:21

Цьогорічні місцеві вибори увійдуть в історію як вибори з дуже низькою явкою населення. У Житомирі проголосувало 80 850 людей, що складає усього 38,85% від загальної кількості виборців.

Чому люди масово проігнорували місцеві вибори і чи будуть вони голосувати у другому турі виборів міського голови, ми поцікавились у житомирян.

«Розчарувались, мабуть, в результатах, що будуть справедливі результати. Якби в цьому році балотувався б товариш Сталін, то, я думаю, він пройшов би по всіх дільницях, тому що десь 60-70% були бабусі і дідусі пенсійного віку, а молодь в нас сидить вдома і не голосує. Піду, в принципі. Але, чесно кажучи, в мене такі не дуже позитивні настрої після цих виборів», - каже житомирянин Роман Андрущенко.

«А тому що люди зневірились. Вже зрозуміло, що і по телевізору це все показують: люди відкрито вже говорять, що зневірились, нема кому вірити, влада нас не чує. Я хочу, щоб в країні щось змінилось, хоча я не впевнена, за кого я голосую. Чи не будуть такі самі, як зараз», - вважає житомирянка Каміла Могиливець.

«Ну, напевно, тому що більшість кандидатів була невідома багатьом людям, а також можливо, що люди не визначились, за кого голосувати. Я вважаю, що мій голос багато чого змінить, і вважаю, що кожен має зробити свій свідомий вибір. І щодо того, чи зміниться щось, то буде видно. Час покаже», - переконана житомирянка Анастасія.

«Ну, тому що вибирати нема з кого. Все теж саме, нічого нового не пропонують, одні якісь казки та обіцянки, які природно не виконуються. І тим більше, знаючи, що у витоків стоїть - таке враження, що ліземо до годівниці. Тому що це на рівні міському, а не на рівні Києва. Ну, а за кого? Нових людей немає, нової програми немає. Тільки піар, крупний. На другий так, хоча не сильно, але вже з гіршого треба вибирати менш небезпечне зло, так скажемо. Вже з того що буде, подивимося що далі буде. Але, в принципі, я не задоволена. Нічого не помінялося і нічого нового я не чекаю від цих виборів. У кращий бік для Житомира, так і в цілому для країни», - розповідає житомирянка Олена Пригеба.

«Та обов'язково треба йти на вибори. Це ж обов'язок. Якби все було куплено - вони би стільки реклами не давали. Я вважаю, що кожен повинен йти на вибори. Але люди вже нікому не вірять», - переконаний житомирянин Дмитро.

«Коли була передвиборна агітація, вони навіть елементарно в цей час нічого не робили. Хоча раніше навіть були вибори, і вони це робили. Я, наприклад, без однієї хвилини вісім пішла на вибори, тому що я не хотіла, щоб мій голос був сфальсифікований. Для цього я пішла і проголосувала. Але насправді я не бачу жодного кандидата, за якого можна було б віддати свій голос. Я піду голосувати на другий тур, але, чесно кажучи, я не бачу, що щось може змінитися, тому що в наш час зараз все вирішують гроші», - вважає житомирянка Вікторія Григор’єва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі