Влада

Керівник ТТУ мріє про «космічний транспорт» для житомирян за 28 млн грн

4 November 2015, 12:58

4 листопада під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради піднімалося питання щодо доцільності придбання для міста трамвая вартістю 28 млн грн.

Відповідне запитання озвучив Дмитро Ткачук керівнику Житомирського ТТУ Олегу Таможському.

«Я також був у Львові – це дійсно космічний вид транспорту. Про такий вид транспорту доводиться тільки мріяти, але це справа депутатів, які мають виділити кошти, тоді ми будемо приймати рішення, їздити чи не їздити», – сказав Олег Таможський.

Заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик наголосив на тому, що надійшла пропозиція щодо співфінансування та придбання євротрамвая.

«Тут питання не 28 млн грн, питання в тому, що державний бюджет запропонував нам співфінансування і, можливість, розглянути цей трамвай. Тобто державний бюджет нам дає субвенцію для купівлі цього трамвая. Питання субвенції від 30 до 50%. Якщо нам нададуть таку субвенцію, то є можливість придбати такий трамвай», – сказав Євгеній Демчик.

«Питання субвенції не правильне. Купіть вагон піску, тому що я дам вам знижку 10%, а якщо він вам не потрібен? Для чого нам купувати і йти на цю шару тому, що нам дають цю субвенцію. Питання до керівника ТТУ, чи потрібен нам цей трамвай, чи є в ньому доцільність і чи варто це питання взагалі розглядати», – запитав член виконавчого комітету Дмитро Ткачук.

Керівник Житомирського ТТУ Олег Таможський повідомив про те, що такий трамвай може стати візитівкою міста.

«Питання можна розглядати в залежності від того пасажиропотоку, який їздить в Житомирі. Я був у місті Львові і бачив, що пасажиропотік у місті Львові набагато більший ніж у Житомирі, тому, в принципі, розглядати питання потрібно чи не потрібно, можливо, це не зовсім коректно. Мати таку техніку – це зажди приємно і, це свого роду візитна карточка, але ефективність використання, його потрібно розглядати окремо», – сказав Олег Таможський.

Як повідомляв Житомир.info, заступник міського голови Євгеній Демчик розповів про можливість придбання трамвая на 5 вагонів за 28 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі