Політика

Сергій Сухомлин проти здачі житомирської пам'ятки архітектури в оренду за одну гривню

4 November 2015, 20:21

 1 гривня в рік – саме за таку суму Житомирський виконком хоче відати в оренду приміщення маєтку Філіпова, більш відомого житомирянам як старий РАГС. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті міської ради 4 листопада. Проти такого рішення міської влади виступив голова Житомирського обласного осередку ВО «За помісну Україну» Олександр Батанов. Чоловік каже вже більше року в приміщенні маєтку Філіпова планують створити Український дім. Більш того за словами Олександра Батанова рада Українського дому вже представила попередній план роботи, який почнуть виконувати, щойно в Житомирі буде створено Український дім.

«Планувалось відкриття інтелектуального клубу, де б навчались дітки нашого міста, шаховий клуб, проведення різних заходів до історичних дат, створення музею старожитностей, які є в університеті Івана Франка. І я думаю з нами поділились би частиною експонатів для Українського дому», - каже Олександр Батанов.

За створення Українського дому виступає і перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. На його думку, це дасть можливість об’єднати усі національні меншини, які є в нашому місті.

«Ми вже давно говоримо про створення в місті Українського дому. Що це за Дім. Це приміщення, яке об'єднало б у собі всі національності, всі національні громади, які проживають у місті Житомирі, під дахом Українського домку. Це можуть бути і чехи, і словаки, це можуть бути громадські організації, які пов'язані з ромами, азербайджанцями, з вірменами. Нам необхідно об'єднати їх в одному будинку. Там є два прекрасних зали, де можна проводити вечори камерної музики, поезії, виставки фотографій, виставки картин. І в суботу і неділю паралельно проводити розписи і весілля. Це жодним чином не заважає. Але цим має займатися місто. Тому що місто, тільки за останніх два роки вклало більше півтора мільйона гривень в ремонт цієї будівлі. І зараз, відремонтувавши цю будівлю ми просто хочемо передати її управлінню юстиції. Ось цього допустити не можна», - вважає Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин підкреслює, після ремонту, в який було вкладено майже півтора мільйони гривень платників податків, віддавати пам’ятку архітектури в оренду за одну гривню на рік – абсолютно неправильно.

«Я ще рік тому рекомендував і наполягав на тому, щоб віддати цю будівлю під Український дім. І ми збирали близько 10-12 громадських організацій на круглі столи. Вони виступали саме з тим, щоб віддати цю будівлю під український дім. І кілька днів тому пройшла ця комісія з оренди, яка рекомендувала віддати цю будівлю управлінню юстиції за одну гривню. Для мене ця ситуація категорично незрозуміла», - каже перший заступник мера.

Сергій Сухомлин переконаний: міська влада не повинна допустити здачі в оренду пам’ятки архітектури за одну гривню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі