Суспільство

Щодня на дорогах України гине понад 12 людей, - Управління Укртрансінспекції в Житомирській області

11 November 2015, 15:22

У період з 09 по 15 листопада 2015 року по Україні проводиться тиждень безпеки дорожнього руху. Мета заходу: активізація проведення спільно з контролюючими органами, обласною державною адміністрацією, страховими компаніями, громадськими об’єднаннями та ін., роботи щодо підвищення безпеки дорожнього руху, особливо при здійсненні пасажирських перевезень, забезпечення підготовки транспортних засобів до осінньо-зимового періоду та висвітлення проблемних питань дорожньо-транспортного комплексу в засобах масової інформації.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління Укртрансінспекції в Житомирській області.

«Не дивлячись на деяку стабілізацію показників аварійності в останні роки, цифра кількості загиблих в п'ять тисяч осіб в результаті дорожньо-транспортних пригод (ДТП) в цілому по країні є невтішною. Щодня на дорогах нашої країни гине понад 12 осіб. Україна за рівнем смертності від дорожньо-транспортних пригод посідає п’яте місце у Європі. Кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років», – йдеться в повідомленні.

УДАІ УМВС України в Житомирській області, Укртрансінспекція, АсМАП України звертаються до перевізників усіх форм власності прийняти активну участь у проведенні «Тижня безпеки дорожнього руху».

«Особливу увагу просимо звернути на діяльність фахівців з безпеки дорожнього руху, посилити контроль за дотриманням водіями Правил дорожнього руху, зберігання автотранспортних засобів за визначеними місцями стоянок, обов’язковому щозмінному перед рейсовому медичному огляду водіїв, контролю технічного стану рухомого складу, а також дотримання водіями режиму праці та відпочинку. Також просимо обов’язково звернути увагу водіїв на особливості роботи в осінньо-зимовий період, як на особливості керування, так і на підготовку та належне екіпірування автотранспортних засобів.

Як відомо, найбільший резонанс викликають ДТП з тяжкими наслідками при перевезенні пасажирів автобусами. Укртрансінспекція вкотре звертається до суб’єктів господарювання, що здійснюють автомобільні перевезення, з вимогою безумовного дотримання законодавства у сфері транспорту та систематичного проведення роботи, спрямованої на профілактику ДТП зменшення тяжкості їх наслідків. Запорукою гарантування безпечних перевезень є транспортна дисципліна, вагомими складовими якої є наявність трудових відносин між персоналом та роботодавцем, дотримання режимів праці та відпочинку водіїв, ефективний передрейсовий медичний огляд водіїв та профілактична робота з порушниками Правил дорожнього руху. Тяжкість наслідків ДТП залежить від технічного стану транспортних засобів та відповідності конструкції вимогам дозвільних документів, якісного та своєчасного виконання технічного обслуговування, ремонту та контролю технічного стану перед виїздом на маршрут», – повідомляє прес-служба.

Укртрансінспекція нагадує перевізникам, що постійна профілактична робота, спрямована на попередження дорожньо-транспортних пригод, не тільки піднімає імідж автопідприємства, забезпечує комфорт і якість послуг, але й дає змогу економити кошти, що витрачаються на усунення їх наслідків.

 Житомир.info

 

 

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі