Політика

Від того, яку владу обере Житомир у другому турі, залежать, чи відбудуться зміни у місті, - Саакашвілі

11 November 2015, 19:45

 Екс-президент Грузії і нинішній голова Одеської облдержадміністраці Міхеїл Саакашвілі відвідав Житомир. Разом з Сергієм Машковським та Сергієм Сухомлиним він відвідав завод «Ліктрави» і поділився своїм баченням розвитку України.

На думку Саакашвілі зміцнити українську економіку можна завдяки податковій реформі, також необхідно провести адміністративну реформу, відмінивши більшість ліцензій і дозволів та пришвидшивши отримання необхідних довідок. Також він упевнений: державний чиновницький апарат конче потребує радикального оновлення.

«Великі реформи повинні початися. Те, що суспільство чекає після Майдану особливо. Сергій був у першій "помаранчевій" команді і я дуже ціную людей, які були в першій помаранчевій команді тому що це був перший порив ідеалізму, прийшло багато нових людей і всі думали, що ми створюємо нову країну. І, на жаль, ці наші надії не виправдалися. Зараз нам другий шанс дала історія. Другий шанс не можна втратити у жодному випадку. Тому потрібно робити дві речі: по-перше проводити реформи, по-друге зміцнювати державний інститут - не допустити знову олігархізації, заболочення всього. І як тільки ми це змінимо, я думаю, що справи підуть. Бо Україна сьогодні найбільш потенційно швидко розвиваюча країна. Потрібна команда в кожному місті і в кожній області, яка буде цим займатися. У Житомира є величенний потенціал: географія, кваліфікація людей, близькість до всього і центр Європи, зрештою. Просто треба, щоб ми повірили, що можна все поміняти», - говорить Міхеїл Саакашвілі

З цими словами повністю згоден перший заступник міського говори Житомира Сергій Сухомлин. Європа готова інвестувати в український бізнес. І Житомир мусить скористатися цією можливістю.

«Зараз плани компаній Житомира: «Євроголд» говорить про збільшення в два рази обсягів виробництва, розширення на 600 робочих місць. Інші підприємства з іноземними інвестиціями говорять про збільшення виробництва в півтора-два рази і про будівництво нових виробництв, створення робочих місць. Якщо ми говоримо про «Кромберг енд Шуберт» - це 5500 робочих місць. Для Житомира це величезна кількість робочих місць з високою заробітною платою. Європа вірить Житомиру, інвестор вірить Україні. Нам необхідно змінити правила гри прибрати всі ці перепони які заважають інвестиції підуть робочі місця і заробітна плата зросте. Насправді є перспектива в Житомирі, я в них абсолютно вірю є перспективи в Житомирі і нам треба не втратити цей шанс разом поміняти місто і поміняти Україну», - каже перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

Міхеїл Саакашвілі також впевнений – швидкість реформ на місцях залежить лише від громад і від того, чи оберуть люди ефективних керівників,які прагнуть змін.

«Поміняти  може місцева влада. Місцеву владу змінюють місцеві громадяни. Тому важливо, що ви вирішите хоча б в Житомирі на у другому турі. Ось про що я говорю», - каже Міхеїл Саакашвілі.

 

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі