Місто

Вибиті вікна і двері та вирвані перила – наслідки вибуху у житомирській 5-поверхівці

14 November 2015, 17:25

У Житомирі долають наслідки вибуху, який напередодні ввечері стався у житловій 5-поверхівці. Вибуховою хвилею у квартирі на останньому поверсі вибило двері, балкони та вікна. Також пошкоджено скло у вікнах сусідніх квартир і у під’їзді. Також на 5-му поверсі вирвані перила. Попередньо, причиною вибуху стало накопичення природного газу.

Про те, які роботи проводяться зараз, розповів перший заступник міського голови Житомира, який вночі виїжджав на місце вибуху:

«Дійсно, ситуація непроста. Ми вже після того, як міліція провела слідчі дії, змогли отримати доступ у квартири. Вночі працювали служби та представники ЖЕКу. Я вдячний нашим комунальникам за те, що вони вночі оперативно відпрацювали. Сьогодні вранці створена комісія, яка повинна визначити, чи є загроза конструктиву будівлі, тому що після таких вибухів могло відбутися пошкодження несучих елементів конструкції. Сьогодні комісія працює, паралельно працюють працівники ЖЕКів, комунальних служб щодо усунення наслідків цього вибуху. В сусідніх квартирах, на перших поверхах вибиті шибки, склопакети. І ми робимо все, щоб оперативно поміняти людям і шибки. Що можна, ЖЕК допомагає, що можна, просто за рахунок благодійної допомоги», - сказав Сергій Сухомлин.

Також ситуацію телефоном прокоментувала в. о. міського голови Житомира Любов Цимбалюк:

«Сьогодні допомагають всі, хто можуть, і місто, і самі власники. Головне завдання сьогодні - закрити все, бо ніхто не знає, якою буде погода. Все будемо робити, але місто готове допомагати і зробити усе необхідне. Є підозра, що зібрався газ побутовий, який міг навіть з'явитися в цій квартирі із нижніх поверхів. Тому що дві квартири 50 і 51 роблять ремонт - один власник. Там зняті всі газові прилади, знята витяжка. Тому є підозра про можливість, що все ж на 5-му верхньому поверсі накопичився цей газ. Зараз мають весь будинок обстежити, перевірити. В цьому будинку було оголошення про проведення ремонтних робіт на газових мережах, там газовики мали щось робити. Однозначно там є якась проблема. Це були не профілактичні роботи оголошені, а роботи саме ремонтні. Тому зараз будемо все обстежувати і виявимо, хто винний в тому, що відбулося», - сказала Любов Цимбалюк.

Нагадаємо, 39-річний власник квартири отримав опіки рук та обличчя і госпіталізований. За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі