Події

У Бердичеві поліція затримала злодія, який викрав у 10-річної дівчинки ґаджет

17 November 2015, 09:14

Аби школярі не ставали об’єктами протиправних посягань зловмисників, житомирські поліцейські наполегливо радять їм не хизуватися модними іграшками привселюдно.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 21 години до поліції звернулася жителька Бердичева, повідомивши про те, що на одній з вулиць райцентру невідома особа вирвала з рук її 9-річного сина мобільний телефон вартістю понад 2 тисячі гривень. Правоохоронці внесли інформацію про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліція встановлює особу грабіжника і його місцезнаходження», – йдеться у повідомленні.

Кількома днями раніше вартісний телефон з рук ще однієї юної бердичівлянки вихопив невідомий хлопець у той час, коли 10-річна дівчинка закінчила розмову з батьком. Подія трапилася, коли дитина увечері поверталася додому після занять у спортивній школі.

Правоохоронці розшукали кривдника дівчинки. Як виявилося, він не набагато старший за неї. Свій проступок пояснив бажанням володіти таким же ґаджетом.

Нерідко діти втрачають телефони і в навчальних закладах, забуваючи їх на партах, у кишенях курток, залишених в гардеробі або роздягальнях спортивних залів. В інших випадках діти стають жертвами протиправних зазіхань.

Відтак житомирська поліція звертається до жителів регіону з наполегливим проханням зважати на потенційні ризики у зв’язку із задоволенням чергової дитячої дорого вартісної забаганки.

Правоохоронці вважають, що не варто переоцінювати потреби сина чи доньки, або потурати їх амбіційним бажанням. 10-15-річний підліток суб’єктивно оцінює навколишнє, і саме ви повинні допомогти розібратися у ситуації та по можливості уберегти свою дитину від потенційних небезпек.

Якщо ваші діти таки користуються вартісними ґаджетами, не забувайте нагадувати їм про правила безпечної поведінки у навчальних закладах, громадському транспорті або публічних місцях. Найголовніше з них – привселюдно не хизуватися дорогою іграшкою і не демонструвати її функціональні можливості при сторонніх.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі