Влада

Громадяни України тепер зможуть оформити купівлю-продаж автомобілів без довідок-рахунків на реєстрацію

18 November 2015, 17:16

 Уряд ліквідує довідки-рахунки при реєстрації автомобілів і громадяни України зможуть оформлювати купівлю-продаж автотранспортних засобів без довідок-рахунків на реєстрацію авто.

Про сказав на засіданні Уряду в середу, 18 листопада, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк – повідомляє Урядовий портал.

«Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що собівартість довідки-рахунку становить 9 гривень, проте комерсанти продавали їх громадянам в середньому по  1,5 тисячі гривень.Глава Уряду підкреслив, що зараз на місяць реєструється близько 80 тисяч автотранспортних засобів. Таким чином, на місяць «по кишенях йде» близько 118 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Відтепер для перереєстрації транспортного засобу продавцю та покупцю достатньо підписати нотаріально посвідчену або біржову угоду.

«Таким чином громадяни України зможуть оформлювати купівлю-продаж автотранспортних засобів без зайвої тисячі, а то й півтори тисячі гривень, які з них отримували», - додав Арсеній Яценюк.

Прес-служба МВС повідомляє, що проект постанови щодо скасування довідок-рахунків для автовласників на розгляд Кабінету міністрів України вніс міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«За словами глави МВС, довідки-рахунки для автомобілів, які доводилося купувати у держпідприємства за 29 гривень, приватні кампанії продавали представникам МРЕВ за суми від 500 до 2 тисяч гривень. Він також зазначив, що на сьогоднішній день вже ліквідовані ДАІ та МРЕО, тож потрібно повністю змінити механізм реєстрації транспорту, скасувавши довідки-рахунки, на яких заробляли нечисті на руку працівники ДАІ», - інформує відомство.

Водночас міністр внутрішніх справ вніс на розгляд пропозицію щодо затвердження Парламентом проекту Закону України відносно подібної процедури для власників сільськогосподарської техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі