Економіка

З Житомирської області на експорт вивозять лісоматеріали, подрібнене каміння та взуття, - митниця

20 November 2015, 16:18

 Житомирська область найбільше експортує лісу, а імпортує – нафтопродуктів.

Про це повідомляє сектор комунікацій головного управління ДФС у Житомирській області з посиланням на Житомирську митницю.

«Серед основних товарних позицій експорту за 10 місяців 2015 року перше місце посідають лісоматеріали, яких експортовано на 39 млн. доларів США, що становить 3,7 % від загального експортного товарообігу. На другому місці серед експортних товарів – галька, гравій, щебінь або подрібнене каміння, якого експортовано на 36,2 млн. доларів США (3,4 % від загального експортного товарообігу). Також підприємства Житомирщини експортували взуття та аналогічні вироби на 17 млн. доларів, молоко та вершки – на 14,8 млн. доларів та ін», - інформують митники.

Щодо операцій з імпорту товарів, то тут переважає імпорт нафти або нафтопродуктів – усього протягом 10 місяців 2015 року здійснено таких операцій на 847,9 млн. доларів США, що становить 79 % від загального імпортного товарообігу. Крім того, Житомирська область імпортувала кокс, бітум, мінеральні добрива, продукцію з пластмаси.

Серед країн світу, з якими вітчизняні суб`єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, лідерами є:

Республіка Білорусь – 891,5 млн. доларів США (62,2% загального товарообігу),

Польща – 101,1 млн. доларів США (7,1% загального товарообігу),

Росія – 91,3 млн. доларів США (6,4% загального товарообігу),

Німеччина – 36,6 млн. доларів США (2,6% загального товарообігу).

Митники також відзначають збільшення порівняно з минулим роком пропущених через митний кордон України вантажів – на 45,5%, та транспортних засобів – на 5,6%.

Як повідомляв Житомир.info, серед країн, з якими житомирські суб`єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, в серпні 2015 року лідером була Республіка Білорусь (1 млн. доларів США, 50 % загального товарообігу), на другому місці - Росія (9,6 млн. доларів США, 9 % загального товарообігу), третя - Польща (8 млн. доларів США, 8 % загального товарообігу), четверта - Німеччина (4 млн. доларів США, 4 % загального товарообігу).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі