Влада

Перша сесія новообраної Житомирської міськради: Сухомлин зачитав присягу, подякував депутатам і поспілкувався з журналістами

20 November 2015, 17:30

З оголошення результатів виборів свою роботу починає перша сесію міськради сьомого скликання. Голова міської виборчої комісії зачитує імена новообраних депутатів та міського голови. І запрошує Сергія Сухомлина для оголошення присяги міського голови.

Прочитавши присягу, новобраний мер закликає депутатів не забувати обіцянок, даних своїм виборцям.

«Кожен з нас, коли йшов на вибори, пройшов величезну кількість зустрічей, спілкувався з величезною кількістю житомирян. Я хочу насамперед сказати, що ми повинні зробити все, щоб ті обіцянки, які ми давали своїм виборцям, не були в черговий раз обмануті. Тому сподіваюся на плідну роботу всього депутатського корпусу та спасибі велике за довіру, яку житомиряни мені надали», - сказав Сергій Сухомлин.

На сесії присутній 41 новообраний депутат. Наймолодшому з них доручають зачитати присягу депутата. Далі кожному обранцю вручають депутатський значок і діловий щоденник. Бурхливими оплесками депутати вітають Любов Цимбалюк.

«Я хочу, щоб весь депутатський корпус встав і подякував Любові Володимирівні за ті півтора року, коли вона керувала містом. Це був дуже непростий час і вона з честю з цим справилася», - звернувся до депутатів Сергій Сухомлин.

«Я сподіваюся, що нова каденція, новий депутатський корпус зробить усе для того, щоб наше місто розквітало і було таким, яким ми обіцяли його нашим виборцям. Дякую вам», - сказала з трибуни Любов Цимбалюк.

Після урочистої частини депутати беруться до голосування: обирають секретаріат, лічильну комісію, Любов Цимбалюк звільняють з посади секретаря міськради, а Сергія Сухомлина – з посади першого заступника міського голови. Після цього депутати вирішили оголосити перерву в пленарному засіданні та продовжити роботу 26 листопада. Тоді мають обрати секретаря житомирської міськради.

Своїм баченням Сергій Сухомлин поділився під час спілкування з журналістами:

«Я буду висувати Чиж Наталію. Чому у нас політику називають брудною, неморальною? Бо дуже часто політики відмовляються від своїх обіцянок, які вони давали. Я не хочу працювати так і спочатку ламати ситуацію у міській раді. Інакше кожна наступна сесія буде проходити на основі якихось кулуарних домовленостей. Я собі цього дозволити не можу. Зрештою, голосуватиме депутатський корпус і він буде приймати рішення по секретарю міської ради. Тому що це кандидатура, яка повинна об’єднати депутатський корпус.

На запитання журналістки про долю будинку Філіпова, який передали управлінню юстиції за 1 грн., хоч там планували відкрити Український дім, Сергій Сухомлин відповів коротко: «Там буде український дім».

Сергій Сухомлин вважає, питання, які першочергово має розглянути сесія: це поіменне голосування депутатів, створення індустріального парку та скасування ліфтових карток.

Фоторепортаж з першої сесії новообраних депутатів Житомирської міськради дивіться тут.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі