Місто

Як Житомирський виконком передав приміщення будинку Філіпова в оренду за 1 гривню

18 November 2015, 15:58

Маєток Філіпова за 1 гривню передати в оренду управлінню юстиції –  так 18 листопада вирішив виконком Житомирської міської ради. Виконком напередодні ввечері терміново скликала Любов Цимбалюк, вона ж і внесла з голосу питання, якого не було у порядку денному.

«У нас є рішення комісії щодо передачі приміщення на Великій Бердичівській, це приміщення ЗАГСу, повернення туди юстиції. Наші діти, наші онуки мають починати своє життя з тих дверей, які насправді є позитивними, з тієї доріжки, яка може давати щасливе майбутнє в житті, а не з тих дверей, які є в суді, куди заходили всі. Насправді, поверненням юстиції ми повертаємо насамперед нашим житомирянам початок гарного життя, по-друге, ми повертаємо можливість жити нашому комунальному підприємству «Обрядове», яке буде працювати успішно і яке буде, я впевнена, прибуткове», - зазначила в.о. міського голови Житомира Любов Цимбалюк.

«Це передача того приміщення, в яке вкладені гроші міського бюджету, вкладено 3,5 млн. грн. в ремонт приміщення. І передача абсолютно на безоплатній основі управлінню юстиції – це абсолютно неграмотне і невірне розпоряджання майном громади», - звернувся до присутніх член виконкому Владислав Пучич.

«Передаючи в юстицію в оренду, ми зберігаємо приміщення для міста. А якщо тільки ми кому б не дали за які копійки в оренду, у людей зразу з'явиться право на приватизацію цього приміщення. Ми не маємо дати можливості його вкрасти», - відповіла на це Любов Цимбалюк і розпочала голосування.

Оглосили, що 22 члени виконкому з 31 присутнього підтримали цю пропозицію, потім дорахували ще один голос - 23 «за». Всього у складі виконкому 43 людини.

Голосування відбулося з порушенням процедури – вважають деякі члени виконкому. Адже питання про передачу будинку Філіпова виносилось після того, як був сформований порядок денний.

«Сьогодні управління юстиції фінансується за рахунок державного бюджету. Їм виділяються кошти, так само прокуратура та інші установи. Вони за ці кошти роблять собі ремонти, а приміщення ми їм повинні міські наші віддавати за безкоштовно. І замість того, щоб на цьому приміщенні заробляти, місто його передає таким державним установам. Не було цього питання ні в порядку денному, ні проектів рішень не було роздано завчасно. Більше того ми бачимо, що воно було внесено Любов'ю Володимирівною з голосу», - каже член виконкому Дмитро Ткачук.

«Було порушено повністю процедуру голосування, тому що порядок денний був сформований. Якщо вносили з голосу його, то треба було підготувати проект рішення, щоб ми бачили, за що ми голосуємо. А не так, що підняли ручки, раз-два і проголосували», - говорить член виконкому Костянтин Суський.

«Я з голосу внесла, скористалася своїм правом, правом депутата, правом члена виконавчого комітету. І внесла з голосу так, як багато питань вноситься», - пояснила Любов Цимбалюк.

Але на зауваження про те, що порядок денний формується на початку засідання і потім не можуть вноситись зміни, вона мовчки вийшла з кімнати.

Попри те, що цього питання не було в оприлюдненому порядку денному, на засідання прийшов начальник головного територіального управління юстиції Олег Горай. Цікавимось, чи знав він, що рішення прийматимуть сьогодні. Він спершу не хоче коментувати це питання, але потім відповідає.

«Я передбачав, що це питання могло розглядатися, тому що рано чи пізно воно було б розглянуте», - каже Олег Горай.

Не проголосували за передачу будинку Філіпова восьмеро членів виконкому.

«Щойно начальник юстиції, виходячи з залу сказав мені, що запам'ятав всіх тих, хто не голосував. Це з «тонким натяком», чи як це називається?», - розповів після закінчення засідання член виконкому Костянтин Суський.

«Це значить, що пам'ять у мене добре. Я взагалі аналізую ті обставини, які відбуваються, все пам'ятаю», - прокоментував журналістам Олег Горай.

Нагадаємо, починаючи з 2011 року на капітальний ремонт та облаштування території біля будинку Філіпова з міського бюджету витратили понад 3,5 мільйони гривень.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі