Україна

Партія регіонів провокує відставку уряду

5 March 2008, 20:21
Озвученi в середу жорсткi заяви Партiї регiонiв, на думку українських полiтологiв, свiдчать про її вихiд з негласного "пакту про ненапад" i про бажання розростання парламентської кризи за межами Верховної Ради на iншi iнститути влади.

"Грубо кажучи, заява Партiї регiонiв свiдчить про те, що вони хочуть кризу з однiєї з будiвель на вулицi Грушевського (будiвлi Верховної Ради) перевести до iншої будiвлi на вулицi Грушевського, через дорогу (будiвля Кабiнету Мiнiстрiв). Значить, швидше за все, все-таки ставка робиться на те, щоб сформувати новий кризовий контекст i новий кризовий контент, i домагатися вiдставки уряду через мобiлiзацiю своїх прибiчникiв", - заявив в iнтерв'ю агентству
Інтерфакс-Україна в середу директор Iнституту глобальних стратегiй Вадим Карасьов.

На думку полiтолога, такими своїми дiями Партiя регiонiв реалiзує подвiйну мету. "Мобiлiзацiя партiї, яка перебуває у напiврозiбраному, напiврозкладеному станi, а боротьба завжди об'єднує, друге, мобiлiзацiя своїх прибiчникiв з тим, щоб перекривати можливi коливання свого електорату на користь iнших полiтичних сил, передусiм БЮТ. А вже тодi, виходячи з нового кризового контексту i контенту остаточно вирiшити дилему останнiх днiв i тижнiв: або вибори, або нова коалiцiя i нова конструкцiя сил у парламентi й нова конструкцiя влади", - зазначив Карасьов.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі