Влада

Рішення про керівний склад управління Нацполіції в Житомирській області приймуть після «100 днів якості»

24 November 2015, 11:24

 До 15 лютого 2016 року, через 100 днів після «запуску» Національної поліції, будуть прийняті кадрові рішення щодо керівного складу територіальних і структурних підрозділів.

Про це повідомляє Нацполіція на офіційному сайті.

«Національна поліція України є центральним органом виконавчої влади, який, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», почав свою роботу 7 листопада 2015 року. Основна мета наразі – створення нового органу, здатного надати якісний правоохоронний сервіс, відповідно до вимог суспільства. Задля досягнення зазначеної мети Національна поліція проводить глобальну переатестацію своїх працівників», - йдеться в повідомленні.

Починаючи з першого дня служби, робота працівників, які пройшли атестацію, буде оцінюватися згідно з методикою «100 днів якості Національної поліції».

«Оцінка якості роботи працівників буде здійснюватися незалежно від їхніх посад, звань, а також територіального та структурного підпорядкування. Ми розглядаємо ці 100 днів як перехідний період для адаптації всіх підрозділів і працівників Національної поліції до нового стандарту якості та оцінки результатів своєї роботи. Після завершення 100 днів будуть прийняті кадрові рішення щодо керівного складу територіальних і структурних підрозділів Національної поліції України», - наголошують в Нацполіції.

Нова Концепція передбачає, що керівники територіальних підрозділів Національної поліції поступово мають стати менеджерами.

Згідно з концептуальним рішенням керівництва Національної поліції, з-під впливу керівників територіальних органів Національної поліції виведена низка ключових структур, зокрема – Кримінальна поліція і Патрульна поліція.

У межах Кримінальної поліції вертикальне підпорядкування реалізовано в: Поліції захисту економіки; Кіберполіції; Поліції з боротьби з наркозлочинністю. Усі ці структури вертикально інтегровані і підпорядковуються безпосередньо Центральному органу управління Національної поліції.

«З урахуванням цих структурних і функціональних змін, вплив керівника територіального управління Національної поліції безпосередньо на оперативну діяльність поліції зменшиться і значно зросте його роль як менеджера. У зв'язку з цим, Національна поліція кардинально змінює принцип призначення керівників територіальних органів», - йдеться у Концепції «100 днів якості Національної поліції України».

Відбір, тестування і підготовка нових керівників територіальних органів Національної поліції буде проходити в рамках проекту «Лицарі честі», розробленого спільно українськими та іноземними експертами за підтримки міжнародної місії технічної допомоги ICITAP та інших донорів.

Детальніше про проекти, які будуть реалізовані в рамках Концепції, читайте тут.

Керівники головного управління Національної поліції в Житомирській області станом на 24.11.2015

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі