Влада

Житомирська область на ІІ тур імунізації проти поліомієліту отримала вдвічі більше доз вакцин

1 December 2015, 11:02

З 30 листопада у Житомирській області розпочався ІІ тур масової імунізації населення проти поліомієліту.

Про це Житомир.info розповіли в управлінні охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

«Додаткової вакцинації в ІІ турі підлягають діти віком від 2 місяців до 6 років (всього біля 80 тисяч дітей області)», – повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Сергій Березовськой.

Оральна поліомієлітна вакцина у кількості 160 тисяч доз завчасно отримана закладами Житомирської області, а медичні працівники пройшли додаткове навчання та тренінги. Завершується другий етап імунізації 12 грудня.

«Нам дали ці дози. Сказали, що дали трішки більше ніж є потреба. По-перше, є розлив, наприклад, з десятидозної ампули чи флакона, можна зробити вакцину не 10 дітей, а 6-7 на дільниці, а по-друге, вже на третій тур, будуть давати з урахуванням залишків, які у нас залишаться після ІІ туру. Третій тур поки не відомо, коли буде, але згідно з листів через 30 діб після закінчення попереднього. Тобто більше за все – ця вакцинація буде у наступному році. Вакцинуватиметься та ж сама категорія від 2 місяців до 6 років, а також будуть діти від 6 до 9 років включно», - сказав Сергій Березовський.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 7 листопада завершився перший тур додаткової вакцинації від поліомієліту. Вакциновано 64 тис. 362 дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі