Місто

У Житомирі не виключають можливості збільшення ціни на хлібобулочні вироби

1 December 2015, 13:54

У деяких містах України з 1 грудня зросли ціни на хлібобулочні вироби, проте житомирські виробники, поки що не збільшували вартість на хліб, але й не виключають такої можливості.

Про це Житомир.info розповіла начальник відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг Катерина Тихончук.

«Першого грудня ми провели моніторинг цін на хліб та хлібобулочні вироби. На проводольчих ринках та підприємства нам повідомили про те, що на сьогоднішній день постачальники хліба не змінювали цін на хліб. Тобто згідно моніторингу цін, на підприємствах роздрібної торгівлі та на продовольчих ринках станом на 29.10 і станом на 1 грудня цього року дійсно ціни на хліб не змінювалися, і в середньому залишилися такими ж.

Отже, хліб з борошна першого ґатунку в середньому коштує на ринку 10 грн 20 коп., в роздрібній мережі 10 грн 27 коп. за кілограм, тому що буханці є різні. Хліб із суміші борошна першого ґатунку в середньому коштує на ринку 10 грн 03 коп., в роздрібній мережі 10 грн 20 коп за кілограм. Хліб борошна вищого ґатунку в середньому коштує 10 грн 33 коп. на продовольчих ринках і 10 грн 60 коп. за кілограм в роздрібній мережі. Однак, хочу сказати, що поспілкувавшись з деякими виробниками хліба Житомира та Житомирської області, вони відзначають тенденцію до зростання вартості борошна, а також інших складових – газ, електроенергію, іншої сировини: цукор, масло, дріжджі. Також деякі виробники говорять, що виникає потреба переглянути заробітної плати працівників і тому, всі ці чинники впливають на собівартість продукції. Тому вони не виключають можливість у подальшому збільшення цін на хліб та хлібобулочні вироби. Проте на сьогоднішній день наші виробники і постачальники хліба не говорять про збільшення цін», – розповіла начальник відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг Катерина Тихончук.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2014 року управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації проаналізувало причини зростання цін на житньо-пшеничні види хліба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі