Місто

Волонтери австрійської організації «Чотири лапи» стерилізували у Житомирі 360 безпритульних собак

3 December 2015, 10:45

Благодійна місія австрійського фонду «Чотири лапи» в Житомирі добігає свого завершення. За 5 тижнів волонтери стерилізували та вакцинували від сказу 360 тварин. За безкорисну допомогу у вирішені проблем безпритульних тварин Житомирський міський голова нагородив волонтерів почесною грамотою і зауважив: серед усіх міст України Житомир отримав найбільшу кількість уваги.

«Вчетверте ви вже в Житомирі, вчетверте проводиться велика робота і це не тільки економія бюджетних коштів, до того ж, достатньо серйозна економія. Це, в перше чергу, приклад правильної політики поводження з тваринами, це гуманітарна місія, яку ви несете для Житомира», - каже Сергій Сухомлин.

Волонтери кажуть: працювати у Житомирі легко, адже тут відчувається підтримка і місцевих жителів, і міської влади.

«В першу чергу, від імені всієї нашої команди хочеться подякувати Сергію Івановичу за такий теплий прийом у вашому місті, з активну підтримку волонтерів і за реалізацію проекту по гуманному поводженню з тваринами. Це дуже важливо. Цього року до стерилізації і вакцинації від сказу ми додали уроки доброти, які у молодших класах з дітьми проводили, які виховують гуманне ставлення до тварин. І ми вважаємо, що в першу чергу треба працювати з дітьми, тому що це наше майбутнє і виховуючи їх  в такому віці ми виховуємо наше майбутнє», - розповідає волонтер фонду Катерина Луцкевич.

Олег Корх працював разом з волонтерами усі 5 тижнів, каже: досвід фонду «Чотири лапи» міська влада планує використати при створенні у Житомирі центру захисту тварин, який має запрацювати вже навесні 2016 року.

«В ідеалі, в нас є хороший приклад - це словацьке місто Кошиця з населенням 300 тисяч, де десять років тому був створений такий центр, який ми створюємо зараз у Житомирі і за 4 роки вони цю проблему вирішили. Центрів такого класу в Україні створено три. Тобто, ми будемо четверті. Це вже рівень. В Києві, щоб ви розуміли, центру такого класу немає», - каже Олег Корх.

За кілька днів волонтери рушать до наступного міста, але готові приїхати до Житомира ще раз, до того ж всерйоз розглядають можливість створення у нашому місті постійної бази.

 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі